De jubilarissen van Steenrewalt: Bart Beeftink is 50 jaar koorlid, Riekie Harmsen 40 jaar en Rikie Hiddink 50 jaar. Foto: Liesbeth Spaansen
De jubilarissen van Steenrewalt: Bart Beeftink is 50 jaar koorlid, Riekie Harmsen 40 jaar en Rikie Hiddink 50 jaar. Foto: Liesbeth Spaansen

Steenrewalt zingt met vrienden en huldigt trouwe leden

Algemeen

TOLDIJK/STEENDEREN - Een welverdiende staande ovatie. Dat mocht het Steenderense koor Steenrewalt onder leiding van Lucian Venderink en de vrienden Freek Beeftink, Jaap Dirkse, Hans Sluijter, Mette en Marcel Westerink en Ronald Wisselo ontvangen na een avondvullend zomerconcert in een overvolle Zaal Den Bremer in Toldijk.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitster Gea Haan verwelkomde iedereen, met een speciaal welkom voor Wouter van de Lugt van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond (KCZB) en de vrienden.
Het koor bracht een gevarieerd programma liederen, zoals 'Morning has broken' van Cat Stevens, 'Waldesnacht' van Brahms en 'The River is flowing' van Maierhofer. De mannen van het koor kregen terecht een mooie rol naast de damesstemmen. Mette en Marcel Westerink verzorgden de begeleiding op fluit en percussie. Van de vrienden beet Jaap Dirkse het spits af met 'What I'l do' van Irving Berlin, Hans Sluijter zong 'Zo puur kan liefde zijn', een tekst van Paul de Leeuw. Na een groots 'You raise me up' van Josh Groban door Freek Beeftink begeleid door het koor, sloot Ronald Wisselo af met Toon Hermans' 'Lente me'.

Wouter van de Lugt mocht drie jubilarissen in het zonnetje zetten.
Riekie Harmsen-Wijers zingt al 40 jaar in het koor als sopraan. Eerst bij Excelsior Toldijk en daarna, na samenvoegen van dit koor met de Lofstem in Steenderen bij het zo ontstane Steenrewalt. Na de verhuizing naar Hengelo komt ze met leden die daar al woonden mee naar Steenderen voor de zangavonden. Zij kreeg het sculptuur 'Er zit muziek in'.
Rikie Hiddink-Spekkink zingt 50 jaar bij de alten. Ook zij startte bij Excelsior Toldijk en vervolgde bij Steenrewalt. Ondanks haar drukke bezigheden thuis op de zorgboerderij, nu verzorgd door haar dochter, heeft ze altijd met veel plezier gezongen. Rikie werd beloond met het sculptuur 'Chapeau'.
Bart Beeftink werd eerst toegesproken door voorzitster Gea Haan. Zij overhandigde hem een oorkonde voor zijn 37-jarige verdienste als bestuurslid van het koor.

De heer van de Lugt nam daarna het woord voor zijn huldiging. Bart Beeftink zong 50 jaar als tenor in het koor. Hij begon zijn zangcarrière bij de Lofstem in Steenderen en zong tot voor kort bij Steenrewalt. Hij was jarenlang in het bestuur, bij de Lofstem was hij voorzitter. Na 27 jaar is hij gestopt als bestuurslid. Helaas heeft hij niet genoeg lucht meer om te zingen en dat gaat hem aan het hart. Hij werd beloond met het sculptuur 'Chapeau'.

De drie jubilarissen ontvingen ook een oorkonde en bloemen.

De pauze was snel om met het feliciteren van de jubilarissen en genieten van een drankje en bijpraten met elkaar.

De Rob de Nijs-medley bevatte bekende liedjes, zoals 'Jan Klaassen', met trompetspel van Mariska Schoon, 'Diploma's' en 'Zuster Ursula'. De solisten kregen het podium. Hans Sluijter droeg 'Voor haar' op aan zijn vrouw Astrid, Jaap Dirkse zong een 'Hymne a l'Amour', Freek Beeftink vertolkte 'Papa' van Stef Bos en de surprise act van Ronald Wisselo bleek een hilarisch verhaal over Dokter Vlijmscherp.
Het koor sloot samen met de vier solisten af en zongen 'The Lions Sleeps Tonight' van Weiss, 'Hallelujah' van Cohen en 'Let the sunshine in' uit rockopera Hair.

Na dankwoorden van de voorzitter, voor het in grote getale aanwezige publiek, de donateurs, vrijwilligers, koorleden en hun vrienden, "Het was fantastisch hier te zingen voor zoveel publiek," werd afgemarcheerd met de 'Zottlmarch'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant