Met 740 zonnepanelen is het collectieve zonnedak in Steenderen vol. Foto: Tenten Solar
Met 740 zonnepanelen is het collectieve zonnedak in Steenderen vol. Foto: Tenten Solar

Feestje voor ingebruikname collectief zonnedak Holthuizen

Algemeen

STEENDEREN – Het collectieve 'Zonnedak Holthuizen', dat met 740 zonnepanelen lokale groene stroom gaat opwekken in Steenderen is voltooid. Dit collectieve zonnedak werd gefinancierd door 55 deelnemers van de coöperatie BoeN: 'Bronkhorst en Omstreken Energie Neutraal'.

Op het dak van de veestal aan de Toldijkseweg 39 in Steenderen is in opdracht van BoeN het collectieve zonnedak gebouwd door het bedrijf Tenten Solar, wat genoeg lokale duurzame energie gaat produceren voor ruim 60 huishoudens. Daarmee wordt elk jaar weer 130.000 kg CO2/jaar minder uitgestoten. Dat is winst voor het milieu en dus voor iedereen.

Op zaterdag 23 juni hebben de kinderen van de kinderopvang 't Holthuisje hun zomerfeest. "Onze kinderen hebben de toekomst", aldus BoeN. "Daarom vragen wij de kinderen van 't Holthuisje om ons zeer toekomstgerichte zonnedak Holthuizen in gebruik te stellen." Zaterdag 23 juni om 11.00 uur wordt het dak feestelijk in gebruik genomen. Inloop is vanaf 10.30 uur. Leden van BoeN, (groot)ouders van de kinderen en andere belangstellenden zijn welkom om dit feestje mee te vieren.
Er is parkeerruimte voor auto's, maar naar deze duurzame gelegenheid komt iedereen natuurlijk bij voorkeur per fiets. Het zonnedak gaat al vanaf 15 juni stroom leveren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant