Veel teams en toeschouwers op het WIK beachvolleybaltoernooi. Foto: Marieke Rutjes
Veel teams en toeschouwers op het WIK beachvolleybaltoernooi. Foto: Marieke Rutjes

Sportief WIK beachvolleybaltoernooi

Algemeen

STEENDEREN - In het weekend van 8, 9 en 10 juni beleefden een record aantal teams een gezellig beachvolleybaltoernooi. De beachcommissie van Volleybalvereniging WIK uit Steenderen toverde de Rouwenhorst-Arena aan de Landlustweg om tot een heus beachvolleybal oord met een beach-gevoel, inclusief veel zand, zon, gezelligheid, muziek, sport en feest.

Op vrijdag volleybalden ruim 80 leerlingen van basisschool De Rank en De Pannevogel fanatiek op het zand. Een paar keer was er een verplichte pauze vanwege regen en onweer, maar dat mocht de pret niet drukken. In de verwarmde feesttent konden de kinderen veilig en droog zitten en werd er een quiz gespeeld. Het winnende team ging er vandoor met een grote beker en alle kinderen kregen na afloop een speciale wikbeachzonnebril.

Op zaterdag was de Rouwenhorst-Arena vanaf 16.00 uur geopend voor een potje beachvolleybal, een drankje in het WIK-sportcafé en een dansje op muziek van DJ Roan. Er werd volop gebruik gemaakt van de beachvelden, om lekker te beachvolleyballen, maar ook om alvast te oefenen en in vorm te raken voor het grote toernooi van de zondag.

Een record aantal teams streed op zondag 10 juni voor de hoofdprijzen. De RouwenhorstArena was gevuld met 90 teams, heel veel toeschouwers en sponsoren. In de middag speelden ook de allerkleinste volleyballers (de mini's) van WIK een beachvolleybaltoernooitje. Voor de kinderen waren er springkussens, ze konden bungeejumpen en zich laten schminken. Ouders konden zo gerust beachvolleybal kijken of zelf meedoen en genieten van het lekkere weer. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld werd de dag afgesloten met een BBQ.

Het WIK beachvolleybaltoernooi werd mede mogelijk gemaakt door Loonbedrijf De Covik, Autobedrijf Robert Wisselink, Euronics Radio TV Elektra Rutjes, Romatec, Colors @ Home Gosselink, Marketz Installatiebedrijf en Pasman Motoren & Aggregaten.

Wie de beachkampioenen zijn geworden, is te zien op de website van Volleybalvereniging WIK.


www.wiksteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant