Alle kinderen van De Kraanvogel werkten aan één groot waterbouwwerk. Foto: PR De Kraanvogel
Alle kinderen van De Kraanvogel werkten aan één groot waterbouwwerk. Foto: PR De Kraanvogel

Groots 'Regenwaterwerk' op De Kraanvogel

Algemeen

VORDEN - In het kader van kunst en cultuureducatie zijn alle kinderen van De Kraanvogel met 'Project Regenwater' aan de slag gegaan. Vooraf kregen alle groepen een les over waterconstructies, kringloop, duurzaamheid en techniek.

Onder deskundige leiding van Berna Bonekamp (Kunst, educatie en vormgeving) heeft iedereen meegewerkt aan één groot waterbouwwerk. Groep 7-8 was het eerst aan de beurt. Het frame werd gebouwd, waarna een begin werd gemaakt zodat de andere groepen vol enthousiasme verder konden met het aanleggen van de waterroutes.
Weken ervoor werd alles waar maar water doorheen kon al meegebracht naar school. Tuinslangen, buizen, flessen, pvc-pijp, bochten, emmers, trechters. Te veel om op te noemen.
Vol passie werd er gezaagd, getimmerd, geboord, geplakt en gieters gevuld. De tyraps en rollen tape vlogen erdoorheen. Er werd getest, water opgepompt, gekeken, gecontroleerd… Waar ging het water heen? Klopten de verbindingen? Waar zat nog lekkage?
Wat hebben de kinderen veel geleerd, wat zijn ze betrokken en creatief bezig geweest en zeker niet onbelangrijk: groot en klein heeft met heel veel plezier samengewerkt. Het bouwwerk staat op het plein … nog elke dag wordt er nog volop met water gespeeld.


Meer foto's op Facebook en www.dekraanvogel-vorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant