Tijdens de Dressuur en Vaardigheidswedstrijd op De Hietmaat ook een Bixie rubriek. Foto: Theo Janssen
Tijdens de Dressuur en Vaardigheidswedstrijd op De Hietmaat ook een Bixie rubriek. Foto: Theo Janssen

Dressuur en vaardigheid

Algemeen

HENGELO - Voor het derde jaar op rij waren de weersomstandigheden tijdens de Dressuur en Vaardigheidswedstrijd op het evenemententerrein de Hietmaat prima. Op zaterdag 2 juni was het snikhete er gelukkig even af.

Met een kleine 90 starts was het een mooie opkomst. De wens voor een volgend jaar is een paar meer deelnemers zodat er vier dressuurbanen opgezet kunnen worden en daarmee de vaardigheid een snellere doorstroom heeft, wat voor het publiek weer net iets aantrekkelijker is.
De uiteenlopende soorten aanspanningen – enkel -, tweespan, paarden en pony's en uitkomende in meerdere klassen, zorgt voor veel rubrieken en dus voor veel prijzen. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Lavor, familie Langwerden te Hengelo en worden persoonlijk afgeleverd bij de menner thuis, ook het hoge noorden.
Ook de deelnemertjes van de Bixie rubriek: Tess, Lotte en Fenna - dit jaar voor het eerst uitgeschreven - zijn verwend door de familie Langwerden met een Goody Bag met leuke spullen en paardensnoepjes.
Ook enkele mooie resultaten van de leden: Patrick Wormgoor tweede in de B dressuur, Jurgen Bolt tweede L dressuur en Riechard Becker tweede M dressuur. In de vaardigheid L waren Jurgen en Patrick 1 en 2.
De organisatoren kijken terug op een geslaagde dag, dankzij de inzet van veel vrijwilligers/leden en met ondersteuning van de sponsoren die de vereniging het hele jaar een warm hart toedragen. In 2019 hopen ze opnieuw de Dressuur en Vaardigheidswedstrijd – mede in het kader van de Achterhoekbokaal – als activiteit op de kalender te zetten op de eerste zaterdag van juni.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant