‘Drums and Voices’ willen naar de finale van Amphion Open podium. Foto: PR
‘Drums and Voices’ willen naar de finale van Amphion Open podium. Foto: PR

Drums and Voices bijna in finale Amphion Open podium

Algemeen

HENGELO/DOETINCHEM - De slagwerkers van Concordia en het daarbij ingevoegde combo staan bijna in de finale van het Amphion Open Podium. Het was haast een droom die uit kwam afgelopen dinsdag 22 mei voor de leden van Concordia en zijn dirigent Gilbert Wientjes. Muziek maken in het Amphion stond toch wel op hun lijstje.

Het overdonderende optreden tijdens de voorrondes heeft zo'n indruk gemaakt op de jury dat 'Drums and Voices' wellicht nog een keer vol aan de slag mag. Alleen dat kunnen ze niet zonder hulp. Help deze groep simpel op weg naar doorslaand succes. Ga vanaf dinsdag 29 mei naar het youtube kanaal van schouwburg Amphion en druk op het duimpje die onder het filmpje van 'Drums and Voices' staat. Hoe meer likes op de video, hoe groter de kans dat de groep door gaat naar de finale. Oftewel: deel het filmpje zo vaak mogelijk.
Op de facebook pagina van schouwburg Amphion mag ook worden gestemd door onder het filmpje van 'Drums and Voices' op de 'vind ik leuk' knop te drukken. Via de instagram pagina van schouwburg Amphion is stemmen mogelijk door onder het filmpje van 'Drums and Voices' op het 'hartje' te drukken. In totaal kan dus drie keer gestemd worden.

Het doel van de groep is om het stoffige imago weg te halen, dat een slagwerkgroep soms heeft. Het is totaal niet van toepassing. De vlotte muziek die gespeeld wordt, de gezelligheid tijdens de repetities, de jeugd binnen de groep en de concerten zijn hier het bewijs van.

'Drums and Voices' is een enthousiaste groep percussionisten uit Hengelo en maakt deel uit van de Koninklijke harmonie Concordia Hengelo. De groep bestaat uit 25 personen, waarbij ook een combo, een blazersgroep en zanger(essen) aan deel nemen. De jongste speler in deze groep is slechts 10 jaar, het oudste lid is 60 jaar. Op drums, percussie, marimba en andere niet zo alledaagse instrumenten wordt swingende hedendaagse muziek gespeeld, gecombineerd met zang en laten ze horen waar pop en percussie elkaar ontmoeten.
De groep staat onderleiding van Gilbert Wientjes uit Doetinchem. Gilbert richt zich op het spelen en ontwikkelen van hedendaagse slagwerkmuziek, van dance en eigentijdse muziek. Talloze percussie-instrumenten uit de hele wereld, gitaren, geweldige zang passeren de revue. Met een korte show en een unieke samenstelling laat de groep zien wat men kan met popmuziek en swingende nummers.

'Drums and Voices' is meer dan alleen trommelen.


www.drumsandvoices.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant