Suske en Wiske verrassen fietsers met Brusselse Wafels

Algemeen

KEIJENBORG - Onder prachtige weersomstandigheden organiseerde de dit jaar zijn 25 jarig jubileum vierende Tourclub Keiaosers uit Keijenborg, op tweede Pinksterdag de traditionele (race)fietstochten 'Omloop van de Graafschap', 'Deerns op de Fietse' en de familietocht 'Bronckhorst Mooiste', met start en finish bij Coens's Tapperij in Keijenborg. Bronckhorst Mooiste stond dit jaar in het teken van het thema 'België'.

Beide racetochten voerden via tochten van 80, 100 en 125 kilometer door de Achterhoek richting Eibergen en Haaksbergen. Zo'n 400 racefietsers zijn op de diverse afstanden gestart. Op de pauzeplekken bij het Muldershuus/Mallumse Molen te Eibergen en de Watermolen te Haaksbergen, kon worden gepauzeerd. Velen maakten van deze gelegenheid gebruik om even op adem te komen met koffie en appelgebak. Vaak werd verzucht dat, ondanks het lekkere weer, er toch wel veel tegenwind stond. Gelukkig voor de deelnemers hadden zij op de terugweg de wind in de rug en konden zij ontspannen huiswaarts fietsen.

Bij de familietocht Bronckhorst Mooiste konden de deelnemers ook kiezen uit verschillende afstanden. 460 fietsliefhebbers uit Keijenborg en omgeving hebben zich ingeschreven. Onderweg werden zij verrast door Suske en Wiske in levende lijve. Bij kasteel Ruurlo deelden zij Brusselse Wafels met kersensaus uit aan de deelnemers. Uiteraard werd dit zeer op prijs gesteld.
Terug in Keijenborg, konden de deelnemers aan alle tochten bij de finish hun energie weer aanvullen en genieten van echte Vlaamse frieten en hun dorst lessen met een drankje. Velen maakten hiervan gebruik en het was dan ook een gezellige bedoening op het terras bij Coen's Tapperij. Uiteraard kwamen de sterke verhalen nu ook naar boven. Al met al was het een geslaagde fietsdag en mochten de Keiaosers vele complimenten in ontvangst nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant