Yada Yada: dè Herman Brood Tribute band speelt op Marktpop. Foto: PR
Yada Yada: dè Herman Brood Tribute band speelt op Marktpop. Foto: PR

Herman Brood tribute op 22ste Marktpop

Algemeen

STEENDEREN - Met een mooie line-up presenteert Café Zaal Heezen weer het muziekfestijn Marktpop, dat wordt gehouden op zondag 3 juni tussen 13.00 uur en 20.00 uur. Zoals altijd is de entree gratis en is er naast muziek natuurlijk ook een hapje en drankje te vinden op het marktplein.

Het spits wordt afgetrapt door de hagelnieuwe band 'Goeie Genade' met daarin vier Bronckhorsternaren en 1 'geïmporteerde' Tukker, zoals de mannen het zelf omschrijven. Dit energieke gezelschap staat garant voor een bonte repertoire-keuze. Pas begonnen in deze band brengen de muzikanten in een wervelende show vele jaren podiumervaring mee, met rock 'n roll, disco, pop, ska, pretpunk en dialectmuziek.
Daarna speelt Bad Curls dansbare rock zònder permanentje en met de roots in Hengelo en Vorden. Onder het motto 'Als je haar maar goed zit', rocken zangeres Nicolien Klein Brinke, gitariste Wieteke Schotsman en bassiste Eelke van Ark elk publiek van de sokken, onder begeleiding van de drummer met krullen, Sander Kaal. Van Abba tot CCR, van Blondie tot Muse en van Queen tot de Raconteurs; de Bad Curls spelen alles wat dansbaar is en de wilde haren in beweging brengt.

Elk jaar staat er weer een tributeband op het Marktpop-podium. Dit jaar is dit Yada Yada: dè Herman Brood Tribute. Met onder andere lookalike frontman 'Stick', die jarenlang met The (Wild) Romance heeft getoerd, een goede band met Herman had en met zijn 'straight from the heart' performance elke bezoeker het Brood-gevoel weet te geven. De show gaat terug naar de jaren '70 en '80, waarin Brood op zijn top was. Een optreden vol herinneringen en een feest der herkenning. Yada Yada trok met grote shows door het land en was onder meer headliner op Woodstock aan de Waal in Tiel en Night at the Park in Den Haag.
De afsluiter van de 22ste editie van Marktpop is Bugs 'n Bones, een vijfkoppige rockcoverband uit de Achterhoek met zangeres Scarlet Peters, drummer Fabian Vinkenvleugel, gitarist Geert Lensink, bassist Erik Nijman en gitarist Henri Westerhof. Het repertoire bestaat uit rock, rock en rock. Van de Foo Fighters tot Anouk en van Skunk Anansie tot Thin Lizzy.

Meer informatie over Marktpop is te vinden op de Facebookpagina van Café Heezen in Steenderen. Of telefonisch via 0575-451204.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant