Henri Reuchlin, Sjoerd van Schuylenburch, Steve Gammage en Marco Philipsen (v.l.n.r.). Foto: Nanning Barendsz
Henri Reuchlin, Sjoerd van Schuylenburch, Steve Gammage en Marco Philipsen (v.l.n.r.). Foto: Nanning Barendsz

Gelders bier Bronckhorster Nightporter verkozen tot Beste Bier van Nederland 2018

Algemeen

RHA/DEN HAAG - In de Grote Kerk in Den Haag is 24 mei met het Nederlands Bierproeffestival de zevende editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Tijdens de opening werd tevens de Mitra Award voor het 'Beste Bier van Nederland 2018' uitgereikt, onderdeel van de Dutch Beer Challenge. Het bier Bronckhorster Nightporter van de Gelderse brouwer Bronckhorster ging er met de titel vandoor en mag zich dit jaar het beste bier van Nederland noemen.

Van alle goudenmedaillewinnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg Bronckhorster Nightporter de hoogste cijfers van de jury. De winnaars van de subcategorieën werden reeds in maart bekendgemaakt; Bronckhorster Nightporter won in de categorie Stout/porter.
Steve Gammage van Bronckhorster nam de prijs in ontvangst van Marco Philipsen, bestuurslid Dutch Beer Challenge en directeur MITRA. Steve: "Vakmanschap is beloond, we zijn trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen vanavond. De verkiezing draagt bij aan de aandacht voor het vakmanschap van bierbrouwen. (Speciaal)bier bestaat al lang niet meer uit een mix van 4 á 5 ingrediënten, elke smaak is uniek en dat bewijst deze verkiezing!" Dit jaar deden maar liefst 67 brouwerijen met 397 verschillende bieren mee aan de Dutch Beer Challenge in 25 categorieën.

Kersverse nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van onder andere Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Ook werd er een bierapp gelanceerd genaamd de 'Bier Butler app'. Vanaf deze dag kunnen bierliefhebbers advies vragen over de beste bier- en foodcombinatie.

De Week van het Nederlandse Bier duurt nog tot en met 3 juni. Door heel Nederland worden zo'n 100 bieractiviteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 1 tot en met 3 juni sluiten 'De Week' af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Meer informatie is te lezen op de site.


www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant