Hermans/Musset op weg naar de zege in Varsseveld. Foto: Albert Schreuder
Hermans/Musset op weg naar de zege in Varsseveld. Foto: Albert Schreuder

Koen Hermans wint ONK Varsseveld

Algemeen

HENGELO/VARSSEVELD - Het zijspancrossteam Hermans/Musset is erin geslaagd de ONK Varsseveld op zijn naam te schrijven. Door een tweede en eerste plaats in de beide manches veroverden ze evenveel punten als Bax/Stupelis, maar door de zege in de tweede manche werden Hermans en Musset tot winnaar uitgeroepen. De strijd om de Nederlandse titel verloopt hierdoor ongemeen spannend, omdat met nog één race te gaan de beide teams op slechts één punt afstand van elkaar staan.

De overwinning werd door Koen Hermans opgedragen aan zijn vriend, werkgever en sponsor Hans Garritsen die onlangs op dit circuit De Vennebulten om het leven kwam. Aan de start verschenen slechts 18 combinaties. Belangrijkste afwezige was de geblesseerde Daniël Willemsen die daardoor afhaakte in de titelstrijd.
In de eerste manche pakten Van Werven/Mans de kopstart, op de voet gevolgd door Bax, Hermans en Veldman. Deze drie wisten Van Werven te passeren, waarna een spannende strijd volgde tussen Bax en Hermans, die hard voor de zege vochten. Bax wist, ondanks zijn schouderblessure, stand te houden en de eerste manche te winnen voor Hermans, Veldman, Van Werven en Keuben.
In de tweede manche stelden Hermans/Musset orde op zaken door van meet af aan de kop te pakken. Wederom voerden zij een felle strijd met Bax/Stupelis. Het lukte Hermans/Musset hun achtervolgers voor te blijven en daarmee zowel de manche-overwinning als de dagzege te pakken. Ze bewezen hiermee hun topvorm door deze sterk gereden wedstrijd. En dat geeft weer vertrouwen voor de komende weken.
Veldman kwam opnieuw als derde over de streep. Van Werven moest het strijdperk verlaten nadat hij op voorganger Dierckens stortte. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat zijn been niet was gebroken.

Op 7 juli zullen Hermans/Musset en Bax/Stupelis in Rhenen uit gaan maken wie zich kampioen van de ONK Sidecar Masters van 2018 mag noemen. Bax heeft één punt voorsprong, zodat het een mooie climax van dit seizoen belooft te worden.

Uitslag ONK Varsseveld:
1. Hermans 47 punten,
2. Bax 47 pnt,
3. Veldman 40 pnt,
4. Keuben/de Laat 34 pnt,
5. Clohse 29 pnt,
6. Roes 28 pnt,
9. Wisselink/Sloot 19 pnt,
11. van Werven 18 pnt,
13. Keuben/Rietman 15 pnt.

Tussenstand ONK Masters Zijspan:
1. Bax 128 punten,
2. Hermans 127 pnt,
3. Willemsen 84 pnt,
4. van Werven 77 pnt,
5. Veldman 74 pnt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant