Het bestuur van Christelijke Vrouwenvereniging Passage, afdeling Hengelo. Foto: de heer Borninkhof
Het bestuur van Christelijke Vrouwenvereniging Passage, afdeling Hengelo. Foto: de heer Borninkhof

Vrouwenvereniging Passage viert haar 60-jarig bestaan

Algemeen

HENGELO – Op 16 mei vierde de plaatselijke afdeling van Passage het 60 jarig bestaan. Dit was op 20 februari, maar op die datum werd het moeilijk om te herdenken. Het feest kon feestelijk worden ingezet met een welbekend kopje koffie of thee van Ons Huis en een heerlijke Petitfour. Voorzitter Rita van de Kamp heette ongeveer 65 dames welkom.

Passage Hengelo is opgericht als C.P.B. in 1958. Veel jaren waren er meer dan honderd leden, maar nu toch nog een respectabele 77. Rita van de Kamp kwam tot de ontdekking dat het aantal bestuursleden van al die jaren opgeteld, ook precies 60 was. Verrassend. Er is nog steeds 1 dame lid vanaf de oprichting; zij is in februari gehuldigd en was ook nu aanwezig.

Het is een gezellige, warme vereniging en de voorzitter hoopt dat de betrokkenheid blijft. Er bestaat nog steeds voor eigen leden een lees-club, een gym-club, de wandeldames, en niet te vergeten de crea-club, die deze avond in de pauze haar eigengemaakte spullen showde. Ook was er een album met foto`s van de afgelopen tien jaar.
Met een mooi verhaal over samenwerking om tot een gemeenschappelijk doel te komen en een gedicht verklaarde zij de avond voor geopend en gaf het woord aan de gasten van deze avond, Anita en Erik, oftewel het duo Eèn en Ander uit Zelhem. Met wat liedjes, een grap en een verhaal was het ongemerkt pauze en tijd voor een drankje en een hapje, even bijpraten en creatieve ideeën opdoen.

Een nieuw Achterhoeks volksliedje zorgde daarna met dit vrolijke duo voor een gezellige sfeer voor de rest van de jubileum-avond.
Voorzitter Rita besloot de avond met het gedicht 'mooi mens' en wenste iedereen wel thuis, vergezeld van een klein aandenken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant