Robin Hulshof maakte zijn 100ste doelpunt voor het eerste van Pax. Foto: Luuk Stam
Robin Hulshof maakte zijn 100ste doelpunt voor het eerste van Pax. Foto: Luuk Stam

Robin Hulshof maakt zijn 100ste goal voor Pax 1

Algemeen

Pax-aanvaller scoort tegen AD'69 in één helft doelpunt nummer 99, 100 en 101

Door Luuk Stam

HENGELO - Voor aanvang van de wedstrijd stond zijn teller op 98 doelpunten, maar Robin Hulshof liet er op donderdagavond 26 april geen gras over groeien. Op sportpark Het Elderink in Hengelo scoorde de 29-jarige aanvaller van Pax in de inhaalwedstrijd tegen het Aaltense AD'69 de 1- 0, de 2-0 én de 3-0. Dat gebeurde allemaal in de eerste helft van de wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 3-1.

Zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd was voor Hulshof nummer 100 in dienst van het eerste elftal van Pax. Daarmee bevindt de Hengeloër zich vanaf nu in een select gezelschap. Alleen Harold Meerlo (126 doelpunten) en Henk Bloemers (115 doelpunten) wisten in het verleden vaker te scoren namens de hoofdmacht van de Hengelose voetbalvereniging.

Hulshof neemt de felicitaties na afloop dan ook met een brede glimlach in ontvangst. "Dit is wel echt een mooie mijlpaal", reageert de man die elf seizoenen geleden debuteerde in Pax 1. Destijds was hij nog A-speler. Waar in de regel een spits voor de meeste doelpunten tekent, scoorde Hulshof vooral als buitenspeler. Ook was hij lang niet altijd zeker van een basisplek in het eerste elftal. "Maar ik heb toch steeds mijn doelpuntjes meegepakt", klinkt het.

Zijn allereerste doelpunt in Pax 1 maakte Hulshof op 17-jarige leeftijd uitgerekend in de kampioenswedstrijd van het seizoen 2006-2007, toen Pax in Winterswijk met 2-0 won van WVC. En zijn mooiste doelpunt? "Dat was denk ik een doelpunt van drie jaar geleden", vertelt Hulshof. "Ook tegen AD'69. Van een afstandje met buitenkant rechts over de keeper."

Terwijl de wedstrijd tussen Pax en AD'69 deze avond nog in volle gang is, hangt er aan de rand van het veld al een spandoek met de felicitaties voor Hulshof. Het is opgehangen door zijn vader Johan, die in het verleden als keeper ruim 200 wedstrijden het doel van Pax verdedigde. Nu staat hij samen met zijn vrouw Ditty al sinds jaar en dag als supporter langs de lijn. "We hebben alle 100 doelpunten van Robin gezien", vertelt Johan Hulshof.

Vorig seizoen was zijn zoon vanwege een hernia tijdelijk uit de roulatie, maar zijn hattrick van deze avond toont aan dat Robin Hulshof meer dan terug is. Als allerlaatste verdwijnt hij na de 3-1 overwinning richting de kleedkamer, maar niet met lege handen. "Eerst een kratje bier halen", laat hij weten. "Om het team te bedanken. Je kunt de ballen er alleen maar inschieten als je ze goed krijgt aangespeeld."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant