Hengelose brandweerlieden wasten auto’s voor SamenLoop voor Hoop. Foto: Luuk Stam
Hengelose brandweerlieden wasten auto’s voor SamenLoop voor Hoop. Foto: Luuk Stam

Brandweer doet 102 auto's weer blinken

Algemeen

Wassen van auto's levert de Hengelose brandweer 1350 euro op voor SamenLoop voor Hoop

Door Luuk Stam

HENGELO - Leden van de Hengelose brandweer spanden zich op zaterdag 21 april in om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Bij de wasserette op het terrein van de brandweerkazerne / gemeentewerf aan de Zelhemseweg ging het zaterdag aan één stuk door. Tegen een vrije gift kon iedereen hier zijn of haar auto laten wassen. Aan het eind van de dag stond de teller op 102 auto's en 1350 euro.

De actie van de brandweer maakte deel uit van een heel weekend waarin heel Hengelo warm liep voor SamenLoop voor Hoop Bronckhorst, die op zaterdag 9 en zondag 10 juni plaatsvindt op het terrein van voetbalvereniging Pax. Op donderdag 19 april was er al een modeshow in zaal Langeler. Op zondag 22 april was er in Ons Huis het benefietconcert Spöllen tegen kanker. Hier trad onder meer Boh Foi Toch op.

Het autowassen zorgt op zaterdag voor een flinke wachtrij, maar dat ziet vrijwel niemand als een probleem. "Als het hier voor het goede doel kan, dan ga ik niet ergens anders naartoe", reageert Nees van Petersen uit Hengelo. "Ik heb er alle respect voor dat de brandweer dit doet. En ze doen het ook nog eens hartstikke goed. Wat hier naar buiten komt rijden, glimt als een keutel in de maneschijn."

De brandweerlieden pakken alle auto's zorgvuldig aan. Als de emmertjes sop en de sponsen hun werk hebben gedaan, maakt de hogedrukspuit het af. "De brandweer en water gaan altijd samen", reageert brandweerman Hans Lubbers op de succesvolle actie. In juni doet de Hengelose brandweer met een eigen team mee aan de SamenLoop voor Hoop.

Wie dan ook meeloopt, is de 9-jarige Laurien Maandag. Haar moeder Carla Maandag (45) kampt zelf al twee jaar met de ziekte kanker. Ook zij is hiernaartoe gekomen om haar auto te laten wassen. "Ik vind het super dat de samenleving zich hiervoor inzet", vertelt Maandag. "Nu maar hopen dat het helpt. Bij mijzelf gaat het de goede kant op. Ik hoop dat bij de volgende controle alles weg is."

Ook bestuurslid Joke Berendsen van de SamenLoop voor Hoop is met haar auto hiernaartoe gekomen. "Hartverwarmend om te zien hoe deze mensen zich inzetten voor het goede doel", vindt zij. "Nu kan ik met een schone auto weer op pad. Ik moet nog prijsjes ophalen voor de verloting tijdens het benefietconcert van morgen (zondag 22 april, LS). Al die activiteiten, geweldig!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant