Burgemeester Marianne Besselink steekt als ambassadeur de deelnemers een hart onder de riem. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Marianne Besselink steekt als ambassadeur de deelnemers een hart onder de riem. Foto: Liesbeth Spaansen

Het verhaal van Melle

Algemeen

Daarom is er de SamenLoop voor Hoop

BRONCKHORST/ZELHEM - De derde informatieavond van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst vond donderdagavond 19 april plaats in de zaal bij Ellen's Restaurant in Zelhem. Burgemeester Marianne Besselink sprak de deelnemende teamleden motiverend toe.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Dirk Hiddink heette de aanwezigen van harte welkom en was daarbij verheugd dat ook een aantal aangemelde Vordense teams aanwezig waren.
"De motivatie die jullie hebben om zoveel geld binnen te halen is ontzettend mooi," bevestigt ambassadeur Marianne Besselink nogmaals. "Er zit veel energie in. Ook de gemeente heeft een team aangemeld en ik heb mezelf in de strijd geworpen. Voor een dagje meelopen met de burgemeester is al 100 euro geboden. Dat kan nog wel meer worden." Ze wenste de teams succes met de activiteiten.

Het verhaal van Melle nam een bijzondere plaats in deze avond. Zijn vader, Martijn van Pampus vertelde over zijn geboorte, de problemen die ontstonden met zijn gezondheid en het griepje wat uiteindelijk na een second opinion een hersentumor bleek te zijn. Met spoed ging Melle toen naar het Radboud in Nijmegen. Door foto's te laten zien, nam hij de zaal mee in het leven van Melle, dat bestond uit onderzoeken, behandelingen en (chemo)kuren, waarbij Melle elke keer een kanjerkraal kreeg. Zijn ketting is vijf meter lang. Het gezin kan na een periode van overleven, weer genieten van het leven. "Melle zit nu lekker in zijn vel. Hij heeft 24 uur per dag zorg nodig, maar kan dankzij de gemeente Bronckhorst met de taxi naar school. Daar zijn we dankbaar voor."

Na de pauze werden de lopende zaken omtrent het wandelevenement nog eens doorgenomen voor alle nieuwe lopers. Met informatie over verschillende gehouden acties, de kaarsenzakken, de openingsceremonie en de kinderloop werd de avond afgesloten. De vierde team/informatieavond voor de SamenLoop Bronckhorst op 9 en 10 juni is donderdag 24 mei.


www.samenloopvoorhoop.nl/bronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant