De fiets-puzzeltocht start bij het marktplein in Steenderen of de Baakse kerk. Foto: Achterhoeknieuws.nl/Liesbeth Spaansen
De fiets-puzzeltocht start bij het marktplein in Steenderen of de Baakse kerk. Foto: Achterhoeknieuws.nl/Liesbeth Spaansen

Koningsdag 2018 Steenderen - Baak

Algemeen

STEENDEREN/BAAK - Voor het derde jaar op rij organiseren Stichting Oranjecomité Steenderen en Kermis en Oranje Stichting Baak festiviteiten ter ere van de verjaardag van Koning Willem Alexander. Op donderdag 26 april zijn er oranjesoezen voor de bewoners van De Bongerd. Kinderen kunnen vanaf 18.00 uur dicsodansen op de muziek van DJ Larsse in cafetaria BigBread. Vanaf 21.00 uur wordt er in de Baakse kerk een popquiz gehouden, live gespeeld door S.H.A.R.R. en Renske Zenhorst.

Op Koningsdag, vrijdag 27 april, worden aubades verzorgd door Muziekvereniging Nieuw Leven. Om 9.00 uur in de Sint Martinuskerk te Baak en om 10.00 uur op het marktplein te Steenderen. Tot 12.00 uur is er een ontbijt/brunch georganiseerd in het Martinushuus voor iedereen. Deelname op basis van vrijwillige donatie.
Tijdens het Wilhelmus zal de nationale driekleur worden gehesen door Liv Hoefman en Max van Mierlo uit Steenderen, de twee winnaars van de ballonwedstrijd van vorig jaar.

Aansluitend wordt er te fiets de puzzeltocht verreden, vanaf het marktplein in Steenderen of de Baakse kerk. Onderweg moeten raadsels en puzzels worden opgelost. Vanaf 11.00 uur opent de Oranjemarkt op het Steenderense marktplein. Kinderen mogen gratis hun spullen aanbieden op de J.F. Oltmansstraat. Voor de kleine bezoekers staan er een mini-zweefmolen en springkussens opgesteld.
De groten kunnen bij café Heezen luisteren naar livemuziek van 'The dudes of Hengel' en 'Spunk Meadow'. Tegelijkertijd wordt in Baak de finale van het klootschieten gehouden. Voor de jeugd is er van alles te doen rond de gracht voor Huize Baak. Vanaf 14.00 uur staat polsstokspringen, loopmat, waterbal en grote waterloopschoenen op het programma. Iedereen met een zwemdiploma is welkom. Vanaf 15.30 uur is er livemuziek in 't Wapen van Baak.

Kortom: Steenderen en Baak hebben twee dagen feest voor de boeg. Met dank aan alle vrijwilligers, lokale ondernemers, brandweer, muzikanten, vendeliers en donateurs die dit feest opnieuw mogelijk maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant