Badeendjes gaan racen voor zwembaden in Bronckhorst

Algemeen

BRONCKHORST/BRONKHORST - Duizenden badeendjes worden op zondag 2 september te water gelaten in de Grote Beek bij Bronkhorst. Het spektakel wordt opgezet door Lions Club Bronckhorst en de vier openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst.

Serviceclub LC Bronckhorst zet zich hiermee, na de tulpenverkoopactie, andermaal in voor de lokale zwembaden. De openluchtzwembaden In de Dennen (Vorden), Het Elderink (Hengelo), Burgemeester Kruijffbad (Steenderen) en Hessenbad (Hoog-Keppel) werken mee aan deze actie.

Hoe gaat het in z'n werk? De zwembaden verkopen lotnummers voor 2,50 euro per stuk. Die lotnummers corresponderen met de rugnummers van de plastic badeendjes. Deze (gehuurde) eendjes kiezen zondag 2 september om 14.00 uur het ruime sop van de Grote Beek, nabij de Bronkhorster molen. De eendjes dobberen richting finish, die nabij het gemaal ligt (richting IJssel). Het eendje dat het eerst de eindstreep haalt, levert het winnende lotnummer op. Nummer twee krijgt de tweede prijs, enzovoort. Een notaris zal zorgen voor een feestelijke opvang van de winnende badeendjes.

Waterschap Rijn en IJssel werkt mee aan deze actie. De opbrengst van de actie wordt verdeeld onder de baden, die er alle vier een speciaal doel aan hebben gekoppeld.
De komende maanden worden meer details van de actie bekend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant