Dansers van Urban Dance Lab zorgden voor vrolijke sferen. Foto: Liesbeth Spaansen
Dansers van Urban Dance Lab zorgden voor vrolijke sferen. Foto: Liesbeth Spaansen

Zwemliefhebbers genieten van eerste zwemdag

Algemeen

STEENDEREN – De zon scheen volop, zaterdag 21 april, waardoor er veel animo was om te gaan zwemmen. Het Burg. Kruijffbad in Steenderen opende begin van die middag feestelijk.

Een grote groep zwemliefhebbers stond al vroeg voor het gesloten hek te wachten. Bestuurslid Marijke Melsert hield dan een kort openingswoord waarin ze nog eens benadrukte hoe belangrijk alle vrijwilligers zijn voor het buitenbad. "Maar daarbij vergeten we zeker niet onze vaste medewerkers, zij zorgen voor continuïteit en zijn eindverantwoordelijk." Deze drie vaste medewerkers Esmee, Erna en Simone mochten dan ook de openingshandeling verrichten. Onder luid gejuich van iedereen openden ze gezamenlijk de poort.

Laag boven het grote veld hingen twee grote trossen ballonnen in de kleuren van de stichting SCE, die werden symbolisch de lucht ingelaten. "De ballonnen staan symbool voor de diversiteit en vrolijkheid in ons zwembad." Alle kinderen mochten op een kaartje hun naam zetten en daaruit werd die middag door Erna het winnende kaartje getrokken. De gelukkige was Thomas Franck.

Na de openingsplechtigheid gingen de zwemmers omkleden, insmeren en namen een duik in het water. De weide rondom het bad genoten zonaanbidders op handdoeken en in ligstoelen. De jeugd sprong in het water in en genoot volop. De kleinsten genoten ook van het nieuwe speelhuis dat beschikbaar is gesteld door de (helaas) opgeheven gymvereniging SGV. Het speelhuis is gekocht van het overgebleven geld van hun spaarrekening. "We zijn als stichting erg blij met dit mooie cadeau want zo wordt het zwembad nog meer van ons allemaal," aldus Marijke.

Voor iedereen was er de hele middag gratis koffie, thee en ranja met een heerlijke plak cake. De dansers van Urban Dance Lab zorgden voor vrolijke sferen met hun dansnummers. Diverse mensen schreven zich op de valreep nog in voor zwemlessen en aquasport. "Een betere opening hadden we ons niet kunnen wensen, een topdag!"


www.zwembadsteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant