De jubilarissen op de foto  zijn van links naar rechts:  Karin Romeijnders, Christiaan Jolink, Ada Lubbers, Trudy Nijenhuis, Ap Roenhorst, Albert Menkveld en Henny Peelen. Foto: Eddy Jolink
De jubilarissen op de foto zijn van links naar rechts: Karin Romeijnders, Christiaan Jolink, Ada Lubbers, Trudy Nijenhuis, Ap Roenhorst, Albert Menkveld en Henny Peelen. Foto: Eddy Jolink

Crescendo on tour

Algemeen

HENGELO/ZELHEM - Voor het eerst hield Crescendo onder het motto 'Crescendo on tour' haar jaarlijkse voorjaarsconcert niet in Hengelo, maar in 'de Brink' in Zelhem. Qua akoestiek een goede keuze. Voor het eerst ook een voorjaarsconcert zonder deelname van de slagwerkgroep. Dit deed echter in het geheel geen afbreuk aan het concert voor een volle zaal.

Het spits werd afgebeten door de leerlingen die aangevuld met een aantal oudere leden drie nummers speelden, waaronder een solostuk voor de twee trompettisten Mara en Marit.
Vervolgens opende de harmonie met de concertmars 'Arnhem' en vervolgde met themamuziek van de film 'Da Vinci Code' en 'Gladiator'. Van beide films werden beelden getoond. Ook een terugblik op de deelname vorig jaar aan het concertconcours met het nummer 'Pompeii'.
Maar liefst zeven muzikanten vierden een jubileum, samen goed voor 267,5 jaren lidmaatschap van Crescendo. Henny Peelen, Ap Roenhorst en Albert Menkveld zijn 50 jaar lid. Voorzitster Joke Helmink memoreerde nog even dat de opleiding tot muzikant 50 jaar geleden toch wel anders was dan nu. Trudy Nijenhuis en Ada Lubbers zijn beiden 40 jaar lid, Karin Romeijnders 25 jaar lid en Christiaan Jolink 12,5 jaar.
In de pauze werd de opstelling veranderd naar een bigbandopstelling en werd het orkest aangevuld met een combo, bestaande uit een toetsenist, twee gitaristen en een zangeres. Het dak ging er vervolgens af met nummers van Adele, Bruno Mars, Amy Winehouse, Queen en Tina Turner.
De muzikanten hadden zich voor deze gelegenheid ook nog eens feestelijk aangekleed; een lust voor oog en oor. De toehoorders kregen een verzorgd, afwisselend concert voorgeschoteld, voor jong en oud.

Concert van Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo in De Brink in Zelhem. Foto: Eddy Jolink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant