De halve finale NK Turnen, met v.l.n.r. achter: Bo Groot Roessink en trainster Jolien Groot Roessink en voor: Jasmijn Seubring en Nadé Mombarg. Foto: PR
De halve finale NK Turnen, met v.l.n.r. achter: Bo Groot Roessink en trainster Jolien Groot Roessink en voor: Jasmijn Seubring en Nadé Mombarg. Foto: PR

Nadé Mombarg door naar landelijke turnfinale in Waalwijk

Algemeen

HENGELO - Turnsters Jasmijn Seubring (pupil), Nadé Mombarg (pupil) en Bo Groot-Roessink (senior) van Gymvereniging Achilles Hengelo Gld. hebben 15 april hun landelijke halve finale geturnd in Leek (Groningen). Om deze halve finale te bereiken moesten de dames zich eerst kwalificeren voor de districtsfinale, wat lukte door een voldoende puntenscore.

Een spannende dag voor de drie meiden en hun trainster Jolien Groot-Roessink. Voor Jasmijn en Nadé begon de dag al vroeg. Om 8.50 turnden zij hun eerste toestel, de sprong (trampoline). Bo hielp bij de begeleiding van de meisjes. Jasmijn turnde een nette overslag met prima landing. Nadé liet een gestrekte salto zien, mooi hoog en de landing nagenoeg foutloos; deze sprong was genoeg voor de eerste plaats op dit toestel. Nadé turnde daarna op de brug. Op de balk behaalde zij met een strakke oefening met een handstand spagaat de vijfde plaats. Jasmijn had minder geluk op de balk maar liet op de vloer zien dat ze niet zomaar in deze halve finale terecht is gekomen. Haar artistieke, strakke bewegingen en glimlach zijn de drie juryleden niet ontgaan; een zesde plek.

Bo Groot Roessink presteerde het om in de halve finale bij de senioren te turnen, daar worden maar weinig plaatsingsplekken voor vergeven in deze klasse. Bo begon op de vloer met een arabier twist. Bij sprong liet Bo de Yamasita en de half in/half uit zien. Op de balk een bijzondere opsprong: achteruit spreidsprong over de balk tot steun en een radslag arabier. Bij de uiteindelijke uitslagen kreeg trainster Jolien Groot Roessink te horen dat zij zich met Nadé Mombarg heeft weten te plaatsen voor de Landelijke finale op de meerkamp (alle toestellen) in Waalwijk eind mei.

Daarnaast mag Nadé dat weekend ook nog extra de toestelfinale op sprong turnen dankzij haar eerste plaats. Voor de Vordense Nadé, de vereniging en de trainers is dit een groot compliment om een turnster in de Landelijke finale te hebben staan met (maar) gemiddeld vijf a zes uur training per week, terwijl andere finalisten tussen de tien en vijftien uur per week trainen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant