Joke van der Kolk (r.) draagt haar klantenkring met vertrouwen over aan Minke Smits. Foto: Liesbeth Spaansen
Joke van der Kolk (r.) draagt haar klantenkring met vertrouwen over aan Minke Smits. Foto: Liesbeth Spaansen

Travel Counsellor Minke neemt taken van Joke over

Algemeen

DIDAM/STEENDEREN – Travel Counsellor Joke van der Kolk-Groot Roessink in Steenderen gaat na vijf jaar stoppen met haar werk als zelfstandig reisadviseur voor reisorganisatie Travel Counsellors. Haar klantenkring draagt zij per 1 juli over aan Minke Smits-Steintjes in Didam.

Door Liesbeth Spaansen

Joke van der Kolk en haar man Gerhard gaan een nieuwe uitdaging aan als beheerders van Roan tenten en stacaravans op een camping in het Franse Doucier. "We dachten al wel eerder om 'iets' in het buitenland te gaan doen en gaan deze zomer eerst voor drie maanden naar Frankrijk. De hond mag mee. Als het goed bevalt gaan we de volgende keer wellicht langer." Gerhard's bedrijf ging reorganiseren en na vijfentwintig jaar kwamen er alleen losse contracten. Samen namen zij het besluit om deze stap te nemen. Joke werkte vijf jaar met plezier als Travel Counsellor, maar draagt haar klantenkring met vertrouwen over aan Minke Smits-Steintjes uit Didam.

Minke Smits-Steintjes startte in oktober 2017 als Travel Counsellor. Minke studeerde onder andere aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda. "Mijn afstuderen heb ik gedaan in Brunei in Azië en heb daarna mijn jaar in het buitenland volgemaakt met een rondreis door Australië en Nieuw Zeeland." Zij deed ruim tien jaar ervaring op in de reiswereld, werkend voor verschillende in maatwerk gespecialiseerde touroperators. "Ik verzorgde vakanties in Zuid- en Midden-Amerika, later in Zuid-Amerika, Zuidelijk Afrika, Australië en Nieuw Zeeland en tot slot in heel Afrika. Ik heb heel veel mogen zien van de wereld."
Na al die jaren maatwerk te hebben geleverd, werkte zij nog twee jaar op de receptie van dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem. "Iets heel anders ja en nu onze zoon naar school gaat, kan ik mijn eigen bedrijf runnen. Als franchiser bij Travel Counsellors kan ik alles goed combineren."
Minke kan alle soorten reizen en alle bestemmingen wereldwijd organiseren. "Ik heb weer contact met de lokale agenten, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika. Travel Counsellors heeft rechtstreeks contacten ter plaatse en onze reizigers worden goed verzorgd. Zij worden van het vliegveld gehaald, naar hun hotel gebracht en genieten van comfort. We kunnen ook extra's regelen voor onze gasten, zoals te beginnen bij de parkeerplaats bij de luchthaven, maar ook verzekeringen, fietstochten of wandelingen bij stedentrips, kaartjes voor musea, Grand Prix of voetbalwedstrijden."

Voor reizen met vertrek vóór 1 juli aanstaande zal Joke dat graag en met dezelfde bekende inzet en service regelen voor haar eigen klanten. Bel 06-23267654, mail joke@travelcounsellors.nl of kijk op www.travelcounsellors.nl/joke.

Reisaanvragen van Joke's klanten met vertrek ná 1 juli kunnen bij Minke worden geboekt. Zij richt zich op de lokale omgeving van Nieuw-Dijk, Loil en Didam en voegt daar nu Steenderen en omgeving aan toe. "Want ook ver weg, boek je gewoon lokaal". Zorgde Joke voor haar reizigers al voor een persoonlijke bezorging van de reisbescheiden, Minke maakt er zelfs een cadeautje van, compleet met mooi papier en slingers erom. "Een vakantie is een leuk cadeautje toch?"

Travel Counsellor Minke Smits-Steintjes, bel 06-18264657, mail minke.smits@travelcounsellors.nl of kijk op www.metMinkeopreis.nl.


Zie ook de advertentie in de krant

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant