Wim Jansen modelleert de berg snoeihout. Foto: PR
Wim Jansen modelleert de berg snoeihout. Foto: PR

Bekvelds Paasvuur in aantocht

Algemeen

BEKVELD - Met het Paasvuur nemen de Bekvelders definitief afscheid van een winter, die met een heuse storm en een gure afsluiting, toch weer veel te lang duurde en naar het ontluikende voorjaar doet hunkeren. Voor wie de winter wil inruilen voor de warmte van het intermenselijke contact met een feestje toe, biedt het jaarlijkse ritueel van het Paasvuur een ideaal moment.

Maar alvorens de schutterskoning, de jeugdschutterskoning en de knuppelkoningin de fakkels in de kolossale berg snoeihout mogen steken, zijn vrijwilligers, weer of geen weer, wekenlang aan de slag geweest om dit grootse moment mogelijk te maken. Gemeenschapszin blijkt nog steeds een der belangrijkste peilers waarop het platteland drijft en een probaat middel tegen het probleem van de vereenzaming.
Ook dit jaar zal op het erf van de familie Steenblik in het rustieke Bekveld de Paasvuurentourage verschijnen die tot een grote toeloop zal uitlokken en veel kijkplezier zal opleveren. Zodra het moment is aangebroken dat de berg snoeihout als een donker silhouet tegen een kobaltblauwe sterrenhemel aanleunt en het vuur traag knapperend opstijgt, heerst onder de toeschouwers een plechtige stilte. Immers, oplaaiend vuur boezemt angst in, maar verdrijft tegelijk ook de kou.
Voor iedereen die welkom is op het gratis toegankelijke Paasvuur is het ieder jaar een evenement waar de Bekvelders naar verlangen en die na een winter de oprukkende lentebode markeert. Om dit spectaculaire evenement voor de kinderen nog mooier te maken wordt er voorafgaande aan het Paasvuur een lampionoptocht georganiseerd die zonder twijfel een sprookjesachtig aanzien zal opleveren. Ook wie niet meer in sprookjes gelooft, wie op Paasavond tegen schemering op de hoek van de Veermansweg en de Steenderenseweg verschijnt, wacht een warme gloed en in de feesttent de hartverwarmende band 'Livin'Room'. Inderdaad: sprookjes zijn de wereld nog niet uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant