Teun en Stien Fokking met burgemeester Besselink, die voor hu n zestigjarig huwelijk op bezoek kwam. Foto: Luuk Stam
Teun en Stien Fokking met burgemeester Besselink, die voor hu n zestigjarig huwelijk op bezoek kwam. Foto: Luuk Stam

Getrouwd met het meisje dat de koffie bracht

Algemeen

HENGELO - Tijdens het dansen bij Concordia in Hengelo hadden ze elkaar al wel eens gezien. Er was overduidelijk sprake van wederzijdse interesse, maar waar Stien Dimmendaal woonde? Teun Fokking had geen idee. Totdat hij in opdracht van een klompenmaker naar 't Medler in Vorden trok om hier bomen te zagen. Het meisje dat daar de koffie bracht, kwam hem wel erg bekend voor.

Door Luuk Stam

Inmiddels zijn Teun en Stien 82 en 81 jaar oud en al zestig jaar getrouwd. Daarvan wonen ze al vijftig jaar aan de Zuivelweg in Hengelo. Hier – in het huis dat voor de gelegenheid is te herkennen aan de kleurrijke ballonnen en roosjes in de voortuin – kreeg het echtpaar op woensdag 14 maart dan ook burgemeester Marianne Besselink op bezoek. Zij kwam namens de gemeente Bronckhorst de felicitaties overbrengen voor dit diamanten huwelijk.

Teun en Stien vertellen ook de burgemeester over die bijzondere ontmoeting bij 't Medler, vlakbij het ouderlijk huis van Stien. "Toen wist ik ineens wél waar ze woonde", zegt Teun. Zelf woonde hij met zijn ouders op De Muldersfluite in Hengelo, maar na die eerste kop koffie uit handen van Stien kreeg hij al snel verkering met de Vordense. "Het is nooit meer uitgegaan", klinkt het.

Na anderhalf jaar trouwden de twee en trokken ze samen in bij de ouders van Teun in Hengelo. Samen kregen ze vier kinderen – twee meisjes en twee jongens – en inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen. Van al die kinderen en kleinkinderen zijn er foto's te zien in de woonkamer, hangend aan de wand of staand op het dressoir.

Teun werkte achtereenvolgens in de bosbouw, in het transport en in de wegenbouw. Op zijn 57ste kon hij met de VUT. Vanaf dat moment bracht hij veel tijd door bij Pax, waar hij eerder al voetbalde. 28 jaar lang was hij actief als terreinknecht. Stien deed ook veel voor de Hengelose voetbalvereniging. Zij maakte de kantine schoon, was gastvrouw en zorgde voor het wassen van de kleding.

In de zomermaanden trok het echtpaar Fokking steevast op vakantie naar Luxemburg. Na bijna dertig jaar is die bestemming echter verruild voor een camping in Ommen, pal aan de rivier de Vecht. Elke zomer staat het Hengelose stel er meerdere maanden, mits het mooi weer is. "Het is maar 67 kilometer rijden", zegt Teun. "Als we natte voeten krijgen, zijn we zo weer in de Achterhoek."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant