Crossvrienden namen zaterdagmiddag bij het crematorium in Zutphen afscheid van zijspancrosser Hans Garritsen uit Hengelo. Foto: Luuk Stam
Crossvrienden namen zaterdagmiddag bij het crematorium in Zutphen afscheid van zijspancrosser Hans Garritsen uit Hengelo. Foto: Luuk Stam

Crossvrienden bewijzen Hans de laatste eer

Algemeen

HENGELO/ZUTPHEN - Terwijl het ronkende motorgeluid van zo'n dertig zijspannen klonk, reed een busje van zijn eigen tegelzetbedrijf zijn kist stapvoets tussen een haag van crossvrienden door. Op zaterdag 17 maart namen zijspancrossers bij crematorium De Omarming in Zutphen op indrukwekkende wijze afscheid van Hans Garritsen.

Door Luuk Stam

De Hengelose zijspancrosser en ondernemer overleed op zaterdag 10 maart op 53-jarige leeftijd na een ongeval tijdens een training op crosscircuit De Vennebulten in Varsseveld. Samen met zijn bakkenist Rik Wiegerink was hij nog maar net aan die training begonnen toen het bij een springbult op onverklaarbare wijze misging.
Garritsen was sinds 2006 actief als zijspancrosser. De laatste jaren reed hij samen met de eveneens uit Hengelo afkomstige Wiegerink. De twee behaalden in 2013 de Nederlandse zijspantitel binnen de Motorsport Organisatie Nederland (MON), een bond die de motorsport voor liefhebbers toegankelijk maakt.
Een liefhebber van de sport was Garritsen zeker. Hij zat niet alleen zelf graag achter het stuur, maar was met zijn tegelzetbedrijf ook één van de eerste sponsoren van het zijspanteam van zijn talentvolle dorpsgenoot Koen Hermans. De 21-jarige Hermans is dit jaar samen met de Fransman Nicolas Musset actief in het WK zijspancross.
Het noodlottige ongeval van Garritsen maakte op velen diepe indruk. Dat bleek nog maar eens op de vrijdagavond voor zijn uitvaart. Toen vond in de hal van zijn tegelzetbedrijf in Hengelo de condoleance plaats. Zo'n 1500 mensen kwamen hiernaartoe om steun te betuigen aan de familie van de overleden zijspancrosser.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant