Roelof van Gijssel en jubilaris Paulien Gasseling-Smeenk van het Hengelo’s Gemengd Koor. Foto: Carla Luesink
Roelof van Gijssel en jubilaris Paulien Gasseling-Smeenk van het Hengelo’s Gemengd Koor. Foto: Carla Luesink

Paulien Gasseling viert 60-jarig zangjubileum

Algemeen

HENGELO - Voorzitter Roelof van Gijssel heette dinsdag 20 februari een bijna voltallig Hengelo's Gemengd Koor van harte welkom op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. In het bijzonder een woord van welkom aan de dirigent Rob Mullink en de jubilaris van deze avond Paulien Gasseling-Smeenk.

Paulien jubileerde omdat ze 60 jaar lid was van de zang: eerst vanaf 1958 als lid van Gemengde Zangvereniging Sancta Caecilia. Daarna ging deze vereniging in 1971 op in Hengelo's Gemengd Koor. Behalve enthousiast sopraan is Paulien ook een zeer ervaren bestuurder. Verdeeld over een aantal perioden is ze ongeveer 40 jaar secretaris geweest en bovendien ook nog eens 3 jaar voorzitter. Voor aanvang van de vergadering stonden de koorleden buiten bij Zaal Langeler om de jubilaris welkom te heten: ze werd namelijk opgehaald met de antieke T-Ford van Anton Winters. Binnengekomen kreeg Paulien een mooie oorkonde en een beeldje van de KBZON, vergezeld van een bos bloemen. Omdat ze 60 jaar lid was is Paulien bovendien tot Erelid benoemd. Tenslotte zong het koor de jubilaris toe.

Na dit mooie begin van de avond kwamen de verdere agendapunten van deze vergadering aan de orde. In zijn welkomstwoord keek de voorzitter nog even terug naar het afgelopen jaar. Met als hoogtepunten hun eigen Contactavond, het Concert met Concordia en het Kerstconcert met het Vordens Mannen Koor. De muzikale bijdrage bij de onthulling van de World Peace Flame, de 4 mei herdenking en het zingen tijdens de fietsvierdaagse waren optredens waar het koor zich kon presenteren en promoten. Ook wilde de voorzitter het goede repetitiebezoek niet onbenoemd laten. In een jaar met veel activiteiten is dit heel belangrijk. De dirigent Rob Mullink ontving dankwoorden, want ook hij is er debet aan dat de sfeer in het koor zo goed is. De familie Langeler werd een bloemetje aangeboden en bedankt voor de prettige samenwerking.
De notulen en het jaarverslag van de secretaris Paulien Gasseling, en het financieel verslag van penningmeester Henny Wormgoor werden goedgekeurd en ondertekend. Met een positief saldo werd besloten de contributie niet te verhogen. Er vond geen wisseling plaats van bestuursleden. Volgens rooster waren Henny Wormgoor en Paulien Gasseling aftredend en herkiesbaar. Ze werden per acclamatie herkozen, ondersteund door een warm applaus van de leden.
In de Muziekcommissie werden wel twee nieuwe kandidaten gekozen, nadat Herman en Joke Rougoor te kennen hadden gegeven, te willen stoppen. Oda Nijenhuis en Anton Winters zullen deze plekken in gaan nemen. Na een gezellige pauze werden de activiteiten, die voor dit jaar op het programma staan, besproken. Met als hoogtepunt dit jaar een driedaagse concertreis naar Gent in België. Met een dankwoord aan allen die, op welke wijze dan ook, veel werk doen voor de vereniging, sloot de voorzitter een zeer geanimeerde vergadering en wenste allen wel thuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant