Ben Wissink doet oude muzikale tijden herleven tijdens zijn Sax on Tour optreden. Foto: PR
Ben Wissink doet oude muzikale tijden herleven tijdens zijn Sax on Tour optreden. Foto: PR

Muziek van toen voor de jeugd van toen

Algemeen

TOLDIJK – Saxofonist Ben Wissink deed oude muzikale tijden herleven voor de gasten van ouderensoos Ons Contact bij Den Bremer.

Maar liefst vijfendertig jonge ouderen genoten van het muzikale optreden van deze saxofonist die al zijn hele leven lang muziek maakt. Hij maakte deel uit van vele dansorkesten, maar treedt heden ten dagen solo op. Hij bespeelde deze middag niet alleen verschillende saxofoons, ook de angklung, xylofoon, fluit en wasbord gebruikte hij bij de muziek uit de jaren vijftig tot zeventig. De nummers werden al gauw uit volle borst meegezongen. Wissink is niet alleen een begenadigd muzikant maar ook een goede entertainer. Hij wisselde de muziek af met anekdotes en wist zo de nummers op humoristische wijze aan elkaar te praten. Dit zorgde voor een uitstekende stemming in de zaal. De muziek bracht veel herkenning en riep herinneringen op aan vervlogen tijden. Ben Wissink werd bedankt voor de gezellige middag. Na een kopje koffie ging iedereen tevreden huiswaarts.

De volgende bijeenkomst is op 7 maart. Wijkagent Harm Baarslag van Steenderen, Bronkhorst, Baak, Olburgen en Rha is dan de gastspreker. Hij gaat vertellen over de veiligheid in deze dorpen en op het platteland, de aanpak van criminaliteit, het handhaven van de openbare orde en het toezicht houden op de verkeersveiligheid. Aanvang is om 14.30 uur bij Den Bremer.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant