KBO-PCOB Hengelo springlevend op weg naar gouden jubileum

Algemeen

HENGELO - Tijdens de woensdag 14 februari in Hotel Leemreis gehouden jaarvergadering bleek KBOPCOB Hengelo-Gld, er in vele opzichten goed voor te staan en kon de toekomst in dit jubileumjaar met een gerust hart tegemoet worden gezien. Voorzitter Hein Meurs kon een flink aantal leden verwelkomen, alsmede vertegenwoordiger van KBOPCOB Gelderland, de heer Theo van Pomeren en voorzitter Jan Gerretsen van het KBO-PCOB-cluster Bronckhorst.

Penningmeester Herman Gosselink gaf een duidelijk overzicht van het gevoerde financiële beleid en de gezonde financiële situatie. De kascommissie, bestaande uit Maria Visser-Leemreis en Han Fokkelman maakte gewag van de correcte boekhouding, waarna onze penningmeester met applaus werd beloond. Marijke Arnold en Gert Essing verklaarden zich bereid volgend jaar deze taak op zich te nemen.
Ted Willems, die in het afgelopen jaar al had meegedraaid als bestuurslid en zich daarbij zeer verdienstelijk had gemaakt, werd met applaus definitief in het bestuur benoemd. De zittende bestuursleden, die allen al eerder aftredend waren en er steeds bij gebrek aan opvolging één jaar bij aanknoopten, gaven aan KBO-PCOB in dit jubileumjaar te willen blijven steunen. Zij spraken echter wel de wens uit dat nadrukkelijk aan hun opvolging moet worden gewerkt en zij willen daaraan zeker een bijdrage leveren.
Recent is een ledenwerfactie gestart, die zeker vruchten af gaat werpen. Inmiddels kunnen zij al zes nieuwe leden verwelkomen. De vele activiteiten die KBO-PCOB ontplooit spreken de mensen aan, terwijl ook de belangenbehartiging op sociaalmaatschappelijk gebied steeds duidelijker wordt opgemerkt. Een en ander werd nog eens onderstreept door de heren van Pomeren en Gerretsen met voorbeelden uit landelijk, provinciaal en regionaal optreden van KBO-PCOB.
De samenwerking tussen de afdelingen in de gemeente Bronckhorst middels het Senioren Convent werpt steeds meer zijn vruchten af. De organisatie van een politiek café met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen en het uitbrengen van het Manifest voor een Seniorenvriendelijk Bronckhorst oogstte veel waardering. Zeker nu inmiddels blijkt dat met deze wensen en verlangens echt rekening zal worden gehouden.
Wat betreft de activiteiten konden al enkele interessante voornemens van de museumclub worden genoemd. Gestart wordt op 9 maart met een bezoek aan Museum More in Gorssel.

En dan natuurlijk de viering van het Gouden Jubileum. KBO Hengelo bestaat in oktober 50 jaar en hieraan zal ruim aandacht worden geschonken. De eerste stappen hiervoor zijn al gezet. Terugziend op een goede vergadering dankte de voorzitter allen voor hun bijdrage hieraan en nodigde de aanwezigen uit de middag met een hapje en een drankje af te sluiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant