Turnsters van Achilles (v.l.n.r.) Jasmijn Seubring, Bo Groot-Roessink, Nadé Mombarg en Calijn Achterstraat. Foto: Pettrik Kafoe
Turnsters van Achilles (v.l.n.r.) Jasmijn Seubring, Bo Groot-Roessink, Nadé Mombarg en Calijn Achterstraat. Foto: Pettrik Kafoe

Turnsters Nadé, Jasmijn en Bo naar landelijke halve finale

Algemeen

HENGELO - Zaterdag 10 februari mochten Nadé Mombarg, Jasmijn Seubring, Calijn Achterstraat en Bo Groot-Roessink hun districtsfinale turnen. Ze hebben hier weer een topprestatie neergezet.

Nadé, Jasmijn en Calijn mochten in de tweede wedstrijd beginnen. Op het onderdeel sprong lieten ze mooie salto's en overslagen over het pegasus zien. Nadé liet vervolgens een mooie, strakke rekstok oefening met kiep zien, Jasmijn een mooie babyreuzezwaai en Calijn een strakke oefening met kiep. Hierna gingen de meisjes naar de balk. Hier mocht Nadé als eerste en maakte een hele nette oefening en bleef staan wat resulteerde in een achtste plek op balk. Calijn viel er helaas twee keer af en dit kostte haar veel punten en een plek in de landelijke halve finale. Daarna kwam Jasmijn en die turnde een hele strakke nette oefening met een geweldige eerste plaats op dit onderdeel. Op het laatste onderdeel vloer begon Calijn, met een prachtige vloeroefening. Nadé en als laatste Jasmijn turnden ook weer prachtige oefeningen. Jasmijn en Nadé zijn hiermee geplaatst in de landelijke halve finale. Geweldige prestatie van deze dames en trainster Jolien Groot-Roessink.

In de vierde wedstrijd startte Bo op balk, waar ze een goede oefening neerzette. Als tweede toestel kwam de vloer. Die verliep ook weer soepel en netjes. De sprong, een Yamashita met een E score van 9.25 zorgde voor een prachtige zevende plaats. Voor Bo's gevoel ging de brug oefening het beste, een mooie achtste uitslag. Uiteindelijk werd Bo gedeeld zesde van de 24 meisjes. Een mooie veertiende plek met de doorstroming, wat resulteerde in een plaats voor de landelijke wedstrijden.

De meisjes hebben een geweldig seizoen geturnd met maar vier uur selectietrainen. Daar mag men super trots op zijn en ook op de trainster Jolien Groot-Roessink met haar assistentes. Drie van de vier meisjes door in de derde divisie naar de landelijke halve finales. Meiden zet hem op en heel veel plezieren succes met jullie volgende wedstrijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant