Teije Beuseker (l.) en Tim van Bemmel doen  acties voor Serious Request. Foto: PR
Teije Beuseker (l.) en Tim van Bemmel doen acties voor Serious Request. Foto: PR

Serious Request: een actie waar iedereen aan kan bijdragen

Algemeen

STEENDEREN - In de week voor kerst, dit jaar van 18 tot 22 december, haalt NPO 3FM traditiegetrouw geld op voor het Rode Kruis. Dit jaar gaat het geld naar het herenigen van ouders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt door een conflict of ramp. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijtgeraakt. Een onderwerp dat zeer aansprekend is voor kinderen en opgepikt is door de kinderen van groep 6 van de Pannevogel.

In conflictgebieden zoals Nigeria en de Democratische republiek Congo, maar ook na natuurrampen zoals in Nepal, leven kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met het geld sporen hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen het contact met hun familie en brengen ze weer thuis.

De kinderen van groep 6 ondersteunen dit doel actief door al weken acties te bedenken om geld in te zamelen. Het idee kwam van Tim van Bemmel en Teije Beuseker. Zij begonnen met het ophalen van lege flessen en verkopen van cupcakes. Al snel wisten de beide heren hun enthousiasme over te dragen aan hun klasgenoten en ze bij het initiatief te betrekken. Met als resultaat dat de hele klas nu druk in de weer is om zoveel mogelijk geld op te halen ... en steeds weer nieuwe acties te bedenken.

Wellicht hebben ze al aan de deur gestaan met de vraag om wat te doneren, of zij een klusje mogen doen of om iets te verkopen. Allemaal bedoeld om de opbrengst voor het goede doel te verhogen. Al deze inspanningen hebben er voor gezorgd dat er ondertussen al een heel mooi bedrag bij elkaar gebracht is. En de bijvangst: vele trotse ouders en leraren!

De acties om geld in te zamelen lopen door tot de laatste week voor kerst, waarna de klasgenoten het geld zelf naar het glazenhuis in Apeldoorn zullen brengen. Zij willen iedereen die heeft bijgedragen alvast bedanken en doen waarschijnlijk ook nog kort verslag van dit unieke klassenuitje uiteraard met vermelding van het totale eindbedrag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant