Sprankelend Kerstconcert Hengelo's Gemengd Koor

Algemeen

HENGELO - Het Hengelo's Gemengd Koor gaf vrijdag 15 december onder leiding van Rob Mullink, samen met het Vordens Mannen Koor onder leiding van Christo Guenov, een Kerstconcert. Voorzitter Roelof van Gijssel kon, ondanks het pleinenfeest, voor een volle kerk, zijn welkomst woord uitspreken.

Hengelo's Gemengd Koor opende met 'Ihr Hirten Erwacht' en 'O du Fróhliche', dat heel goed werd gebracht. Het 'Herderkens omringen', een compositie van A. Winters Sr. werd zeer gevoelig en subtiel gezongen. Ook het 'Vom Einzug Christi' van Briegel, werd zuiver en helder gezongen, hier werd het uiterste gevraagd van het koor. Het werd groots ten gehore gebracht. Evenals het 'Joy To the World' dat vol overtuiging en met spirit werd vertolkt.
In het tweede optreden de Carol 'Candlelight', dat bijna swingend werd gebracht, zeer zuiver en homogeen. De laatste nummers van het optreden waren 'Auf Dem Berge Da Geht der Wind', een wiegeliedje waar Peter Wibmer de solo vertolkte. En 'Daarom Prettig Kerstfeest' als dankbare afsluiter voor de toehoorders.

Het Vordens Mannen Koor opende met een oost Europees Kerstlied. De verwachtingen waren hoog gespannen. Ze zongen als vanouds! In het 'Glorious Kingdom', een spiritual van W.Kelber/Horstman, kwam het koor tot grote hoogte. Zeker moet genoemd worden het prachtige solistische optreden van Ludo Eykelkamp, in het lied 'Cantique de Noél' en 'He´s the Lilly of the Valley'.
Als Intermezzo werden de toehoorders getrakteerd op een prachtig 'Sancta Maria', gecomponeerd door Rob Mullink en uitgevoerd door Tonny Besselink en Antoon Winters, met piano begeleiding van Rob Mullink. Dit optreden werd met een daverend applaus gewaardeerd.
Nadat de voorzitter iedereen had bedankt voor de komst, en de dirigenten, organiste en alle solisten in de bloemetjes waren gezet, wenste hij iedereen goede feestdagen en een gezond 2018.
Tot slot werd door iedereen het 'Ere zij God' gezongen met orgel begeleiding van Florence Kievits. Daarna werd er nog een glaasje Glühwein geschonken voor zangers en bezoekers van dit zeer geslaagde Kerstconcert.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant