Arnold Grotenhuijs en Betsie Regelink overhandigen winnares Gerda Grotenhuijs (m.) een bos bloemen. Foto: Marijke Cornelis
Arnold Grotenhuijs en Betsie Regelink overhandigen winnares Gerda Grotenhuijs (m.) een bos bloemen. Foto: Marijke Cornelis

Senioren gaan strijd aan op midgetgolfbaan

Algemeen

HENGELO/STEENDEREN - Seniorenvereniging S.H.S. is woensdagmiddag 22 november sportief wezen midgetgolfen bij Bousema in Lochem. Voor deze locatie is gekozen omdat hier een Indoor midgetgolfbaan is met 18 holes.

Dertig leden waren naar Bousema gekomen voor een spelletje midgetgolf. Voordat de balletjes gingen rollen werd er eerst koffie of thee gedronken en werden er muntjes voor een consumptie uitgedeeld.
Vervolgens werden de aanwezigen in zeven groepjes verdeeld en kon het sportieve gedeelte beginnen. De groepjes kregen een golfstick en een golfballetje en gingen bij een baan van start met de bedoeling om in zo min mogelijk slagen het balletje in de hole te krijgen. Iedere deelnemer mocht maximaal zeven keer slaan en velen maakten hier ook gebruik van. Gegrapt werd dat op een schoolrapport een 7 dikke voldoende is, maar bij midgetgolf een onvoldoende.
Het mocht de gezelligheid en de pret niet drukken. Er werd door sommige mensen echt fanatiek gespeeld waarbij de golfbal soms ook buiten de baan vloog en ergens in de zaal weer opgevist moest worden. Tussendoor werd gezellig bij elkaar gezeten met een consumptie en werden de leden tot twee keer toe getrakteerd op een warm hapje.
Toen iedereen de 18 holes had bespeeld, was het tijd voor de puntentelling waarbij er verrassend genoeg twee keer een poedelprijs en twee keer een derde te vergeven was. De poedelprijs kreeg een certificaat en een lekkere plak chocolade, de derde, tweede en eerste prijs kregen een bos bloemen. Als winnares kwam mevrouw Gerda Grotenhuijs uit de bus. S.H.S. kan terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige middag waarbij gezelligheid voorop staat.

De volgende bijeenkomst van S.H.S. is op 20 december bij Wolbrink in Hengelo. Deze middag staat geheel in het teken van een sfeervolle Kerstviering met medewerking van het Rooms Katholieke zangkoor. Deze middag wordt afgesloten met een verloting met mooie prijzen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant