Crescendo op het concourspodium in Zutphen. Foto: PR
Crescendo op het concourspodium in Zutphen. Foto: PR

Crescendo behaalt eerste prijs tijdens concertconcours in Zutphen

Algemeen

HENGELO - De leden van Crescendo hadden dit voorjaar besloten dat het weer tijd werd om deel te nemen aan een concertconcours. Op zaterdag 18 november was het dan zover. Crescendo was het eerste van de vijf korpsen in de derde divisie na de middagpauze.

De laatste keer dat Crescendo op concours ging, was al in 2013. Toen werd met hakken over de sloot een eerste prijs gehaald. Wel een eerste prijs met 80,08 punten, maar het is natuurlijk leuker als het puntenaantal hoger is.
Het vertrek uit Hengelo was om 10.00 uur, even een kopje koffie, daarna inspelen, nog even afstemmen, een bemoedigend woordje van de voorzitter en de dirigent en daarna aan de bak. Eerst een inspeelwerk, vervolgens het verplichte werk en daarna een keuzewerk. Na afloop blijde gezichten, het ging allemaal goed en tevredenheid alom.
Maar dacht de driekoppige jury er net zo over? Op het oordeel van de jury moest gewacht worden tot vijf uur. Wel lang, maar dat gaf tevens de gelegenheid om ook naar de andere orkesten te luisteren. De akoestiek in de Buitensociëiteit is goed, dus dat was bepaald geen straf.
Dan is het vijf uur. De voorzitters van de korpsen worden naar voren geroepen en de punten worden opgenoemd. Voor het verplichte werk 83,43 punten en voor het keuzewerk 82,17, een gemiddeld 82,75, een vette eerste prijs.
De jury bevestigde het beeld dat de leden dus al hadden: een prima prestatie. Natuurlijk hadden de juryleden wel opmerkingen maar alle cijfers varieerden van een 8 tot een 8.5. Een resultaat waar Crescendo trots op is.
Wie nieuwsgierig is geworden, wordt door Crescendo uitgenodigd voor hun (matinee) nieuwjaarsconcert op 21 januari en het voorjaarsconcert dat staat gepland voor 21 april 2018.


Een foto-impressie staat op www.crescendohengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant