Hanchan 8 tijdens de live-stream met Cor Hoogland aan de tafel. Foto: Ans Hoogland
Hanchan 8 tijdens de live-stream met Cor Hoogland aan de tafel. Foto: Ans Hoogland

Riichi Mahjong wereldkampioenschap in Las Vegas een belevenis

Algemeen

TOLDIJK – Cor en Ans Hoogland uit Toldijk namen deel aan het Riichi Mahjong wereldkampioenschap in Las Vegas. Ans kwalificeerde zich tijdens het Europees Kampioenschap Riichi in 2016 voor dit toernooi, wat zo duur bleek, dat niet iedereen wilde gaan. Zodoende kon Cor niet als toeschouwer mee, maar als deelnemer het toernooi bezoeken.

Na een lange vliegreis kwamen Cor en Ans Hoogland aan in The Palms Casino Resort in Las Vegas waar het toernooi plaatsvond. Na registratie vierden zij het welkomstfeestje mee. Zij luisterden naar alle toespraken en de zang van Elvis. "Onze kamer was op de twaalfde verdieping van gebouw 1 en de speelzalen op de zesde verdieping van gebouw 2, terwijl het avondprogramma op de 53ste verdieping was", vertelt Ans. "Meerdere keren per dag gingen we met de lift op en neer, overal stond de airco aan en buiten was het rond de 30 graden. Maar we genoten van vier speeldagen met mooie wedstrijdronden, hanchans, tegen zoveel internationale tegenstanders. Daarvan was ongeveer een derde deel afkomstig uit Japan."

Bij de 32 finalisten was één Nederlander, Martijn Gulmans uit Heerhugowaard. Helaas strandde hij uiteindelijk in de achtste finale. Lena Weinguny uit Oostenrijk mocht als enige Europeaan door naar de finale. Zij eindigde op de zevende plaats. De winnaar Masaharu Tomotake komt uit het land van de herkomst van het Riichi Mahjong: Japan.

Deelnemen aan het wereldkampioenschap was een belevenis, al vielen Cor en Ans dit toernooi met 240 deelnemers niet in de prijzen. Het deelnemersveld was bijzonder sterk. Tijdens elke hanchan werd er een tafel gefilmd voor de live-stream bij Mondo T.V. Cor: "Bij hanchan 8 zat ik aan deze tafel. Bij elke hoek van de tafel stond een camera. Heel even was ik beroemd."


www.roodevijven.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant