Een eerste prijs voor het clubteam met turnsters van Achilles Hengelo en RGV Ruurlo. Foto: PR
Een eerste prijs voor het clubteam met turnsters van Achilles Hengelo en RGV Ruurlo. Foto: PR

Turnsters clubteam Achilles en RGV Ruurlo behalen eerste prijs

Algemeen

HENGELO/WINTERSWIJK - Het turnseizoen voor de pupillen1 in de N3 klasse van gymvereniging Achilles, onder leiding van trainster Jolien Groot Roessink, is goed begonnen. De meisjes Nadè Mombarg, Jasmijn Seubring en Calijn Achterstraat mochten voor het eerst meedoen aan een clubteamwedstrijd op 12 november in Winterswijk. Ze zaten in een gemengd team samen met twee meisjes, Frederike Klein Bluemink en Noya Boomkamp van RGV Ruurlo. Het team eindigde op een eerste plaats.

Wat was dit leuk om eens een keer als team in plaats van individueel mee te mogen doen. Tevens was het een mooie oefenwedstrijd voor het nieuwe turnseizoen. Dit is hun eerste seizoen in Niveau N3 dus ook heel spannend voor de meisjes hoe het zal gaan. Ook vaste supportster Indy Hoftijzer was mee om de meisjes aan te moedigen.
Op elk onderdeel turnden er vier van de vijf meisjes en de drie hoogste scores telden. Ze startten op de balk. Altijd spannend. Hier pakten ze meteen al een flinke voorsprong. Calijn turnde met een zeer nette oefening naar een ruime eerste plaats en Jasmijn naar een geweldige tweede plaats met beide hoge scores, zonder van de balk te vallen. De radslagen en de arabiers zagen er strak uit. Frederike en Noya turnden naar een mooie derde en vierde plek. Daarna kwam de vloer. Hier turnden Nadè en Jasmijn prachtige oefeningen met mooie dubbele flikflakken wat resulteerde in hoge scores. Ook de meisjes van Ruurlo deden het weer super.
Na een ronde rust kwam de sprong. Hier turnden Nadè en Calijn strakke overslagen over het pegasus met mooie scores. Na drie onderdelen stonden de vijf dames nog steeds bovenaan. Als laatste onderdeel kwam het rekstok wat dit seizoen nieuw is voor de meisjes. Jasmijn turnde hier een strakke oefening wat werd beloond met een mooie hoge score. Nadè en Calijn turnden voor het eerst de lastige kiep en ook deze oefening werd goed beloond.
De goede teamspirit met prachtige prestaties, zeker ook van Frederike en Noya (RGV Ruurlo) resulteerde in een mooie verdiende eerste plaats. De meisjes namen samen met trainster Jolien Groot Roessink en de fijne hulp van Rosalie Beulink de beker mee naar huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant