Afbeelding
advertorial

Sneller op de plek van bestemming met de Speedbike

Algemeen

WARNSVELD - Als alternatief voor de auto in het woon-werk verkeer of als (vakantie)fiets voor lange afstanden; de speedbike is steeds meer in opkomst. Speedbike is de benaming voor een elektrische fiets die sneller gaat dan de reguliere modellen, zo kunnen ze snelheden halen tot wel 45 kilometer per uur. Bij Fietsen van Stenis in Warnsveld kennen ze deze voordelen al jaren en zijn ze dan ook gespecialiseerd in de snelle e-bikes. Eigenaar Marco van Stenis vertelt: "Jaren geleden merkte ik dat de vraag naar speedbikes steeds meer toenam, bovendien zocht ik naar een goede kwaliteit fiets ter aanvulling op het assortiment. We hebben ze nu voor het derde jaar in de verkoop en je merkt dat ze steeds populairder worden. Niet zo gek, want naast dat je lekker in beweging bent, ben je met de speedbike veel sneller op de plek van bestemming".

Door Bernadet te Velthuis

Lange afstanden worden gemakkelijker overbrugd dankzij de elektrische ondersteuning, waardoor de speedbike bij uitstek geschikt is als vervanger voor de auto, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. "Zo heb ik al van een aantal mensen gehoord dat ze op het traject Apeldoorn-Zutphen met de speedbike sneller op het werk waren dan met de auto", vertelt Marco. Om de proef op de som te nemen, en meer ervaringen van gebruikers te onderzoeken, benaderde Marco de GGD Noord- en Oost Gelderland die aan de overkant van Fietsen van Stenis aan de Rijksstraatweg in Warnsveld gevestigd is.
Gedurende een aantal testweken kregen medewerkers van de GGD een paar dagen een speedbike te leen en deelden hun ervaringen. Leo van der Laan was een van de proefpersonen. "Mijn conclusie over de fiets: wat een beest! Wat een gemak, wat een wegligging en wat een acceleratievermogen! En een kruissnelheid van 40+ is zonder moeite te halen", zo luidde zijn reactie na een rit van 43 kilometer op de Stromer STX1. "Twee emoties strijden bij mij nu om voorrang: kwijlen van verbazing of een glimlach van oor tot oor die de hele dag blijft vanwege deze ervaring", zo beschreef hij in de online blog die door de medewerkers werd bijgehouden over de ervaringen. Marco van Stenis kan zijn geluk niet op met dit soort reacties: "Het is de proefpersonen goed bevallen, een van hen heeft zelfs nadien een speedbike bij ons gekocht".

Regelgeving
Doordat de snelle e-bikes snelheden tot wel 45 km/u halen, vallen ze voor de wet niet meer onder de categorie fietsen. Werden ze voorheen nog aangemerkt als snorfietsen, sinds begin 2017 is deze regelgeving aangepast en vallen speedbikes onder bromfietsen. Een brommercertificaat, gele kentekenplaat en WA verzekering zijn dus een must. Vanwege het vermogen, dat kan oplopen tot wel 500 watt, en het feit dat ze probleemloos snelheden behalen van een gemiddelde brommer is ook een fietshelm verplicht. Daarbij komt dat vanaf 1 januari 2018 de speedbikes verplicht over remlicht, kentekenverlichting en een claxon dienen te beschikken. Marco houdt de nog steeds aan verandering onderhevige regelgeving goed in de gaten, de speedbikes van Fietsen van Stenis voldoen dan ook aan alle eisen.

Speedbikes Fietsen van Stenis
Bij Fietsen van Stenis kan men terecht voor modellen speedbikes van de merken Stromer, Trek, Koga en Gazelle in verschillende prijsklassen, waarbij de verschillen in grootte van de accu en sterkte van de motor de te halen snelheid en afstand bepalen. De fietsen beschikken verder over dikke banden voor een goede wegligging, hydraulische schijfremmen en de verplichte spiegel. Alle bijbehoren zoals sloten, helmen, weersbestendige kleding en opladers zijn bij Fietsen van Stenis verkrijgbaar. De speedbikes zijn te koop, te huur en zelfs te leasen. Zo kan via Payplan de fiets in termijnen betaald worden. Voor service, onderhoud en reparatie is men bij de gespecialiseerde fietswinkel in Warnsveld aan het juiste adres.
Een testrit maken, meer informatie of vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact op met Fietsen van Stenis, kom langs of raadpleeg de websites. Tot en met 31 december 2017 gelden bij Fietsen van Stenis kortingen tot wel 20 procent op diverse Stromer speedbikes.


Rijksstraatweg 80, Warnsveld
0575-52 31 05
info@fietsenvanstenis.nl
www.fietsenvanstenis.nl
www.facebook.com/fietsenvanstenis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant