Toerclub Keiaosers tijdens een toertocht. Foto: PR
Toerclub Keiaosers tijdens een toertocht. Foto: PR

Keiaosers veldtoertocht met jeugd MTB-clinic

Algemeen

VELDHOEK - Toerclub Keiaosers houdt op zondag 29 oktober weer de Keiaosers veldtoertocht, beter bekend als de Rondum de Mölle. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 30, 45 of 55 kilometer. De start vindt plaats tussen 8.30 en 10.00 uur vanaf Eetcafé De Veldhoek in de Veldhoek.

Door de toestemmingen van de diverse landeigenaren is het weer mogelijk geworden om mooie, afwisselende routes uit te zetten door bossen en landerijen in het gebied tussen Hengelo, Ruurlo en Zelhem. De routes zijn geheel uitgepijld en leiden de deelnemers langs heidevelden, door dennenbossen en over singletracks en zandwegen. Het Hengelose Zand wordt maximaal benut om de conditie van de deelnemers op de korte, venijnige klimmetjes serieus op de proef te stellen.

Natuurlijk wordt er tijdens de pauze ook aan de inwendige mens gedacht. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en te douchen. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website en Facebookpagina 'TC Keiaosers'.

Jeugd MTB clinic
Dit jaar is er ook een jeugd MTB clinic van Kanjers voor Kanjers. Kinderen kennis laten maken met de fietssport, dat is het doel van deze Jeugd MTB Clinics. Ervaren instructeurs leren enthousiaste kinderen vanaf zes jaar de fijne kneepjes van het vak. Bijvoorbeeld hoe je handig over een modderpad fietst, een boomstronk ontwijkt of een hellinkje neemt.

Wil je meedoen met deze clinic, maar heb je zelf geen MTB? Geen probleem Kanjers voor Kanjers heeft een aantal fietsen te leen. Voor meer informatie, zie de activiteiten op de website van Stichting Kanjers voor Kanjers.


keiaosers.nl

stichtingkanjersvoorkanjers.nl/activiteiten/activiteiten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant