Start hobbyklasse. Foto: Henk Teerink
Start hobbyklasse. Foto: Henk Teerink

Natte en modderige Clubcross Hamove

Algemeen

HENGELO - Afgelopen zondag 22 oktober werd op het circuit 'de Waaipens' de tweede clubcross van de Hamove verreden. De omstandigheden waren niet optimaal. De baan lag er zaterdag nog zeer goed bij. Helaas kwam er in de nacht van zaterdag op zondag het nodige water naar beneden. Zondag regende het ook voortdurend en dat maakte het rijden voor de heren en dames zeer lastig. Ondanks de staat van de baan ging men toch van start in de zes klassen die er verreden werden.

Helaas werd later op de dag de boel afgelast in verband met de gladde en verraderlijke omstandigheden. Dat was het juiste besluit van de Hamove. Elke klasse kwam toch nog drie keer aan de start. De laatste heats en de finales werden afgelast. Na de uitslagen van de drie heats kwam men tot een totaal uitslag. Performance Racing Achterhoek coureur Joey den Besten ruilde voor deze gelegenheid zijn wegracemotor om voor een crossmotor. Hij vertoonde zijn kunsten in de hobbyklasse.

Jaldert Steenblik pakte de winst in de bromfiets en jeugdopstapklasse. Nico Freriks en Arno Smeitink werden tweede en derde. Alle drie heren namen een beker in ontvangst van de firma Slotboom tweewielers. Daan van Groningen, Luca Notten en Huub Rutjes waren de top drie rijders bij de jeugd. De grootste deelname was zoals gewoonlijk in de hobbyklasse. Daar was Mees van Lenning de snelste rijder voor Nick Gerritsen en Koen van Dort. Ilse Bretveld viel in de laatste heat van de hobbyklasse bij de start van haar motor. Zij kwam in aanraking met twee coureurs. Zij liep hierbij een gekneusde arm op.

Bij de quads ging Luc van Lenning als de brandweer en werd eerste. Twan Veenink en Lex Willemsen werden tweede en derde. De zijspanrijders maakten er ook een feestje van. Het duo Ruben Slotboom en Hans Grootenhuis deed aan bodemonderzoek en viel uit. Rien Mombarg en Jeno Martens trokken de volle buit naar zich toe, gevolgd door het duo Tim en Sem Leferink en Arno Harmsen en Gerwin Wijs. Kevin Hendriksen wist de winst te pakken in de wedstrijdcategorie. Hendriksen vond het eigenlijk maar niks op de modderige baan maar toonde karakter om toch te rijden. Nick van Wije en Tigo Peters werden keurig tweede en derde. Vooral de jeugdige Peters liet zich van een goede kant zien.

De Hamove kon terugkijken op een goede opkomst van de deelnemers ondanks de slechte weersvoorspellingen. Menig deelnemer bedankte de vereniging voor het laten doorgaan van de wedstrijden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant