Vrijwilligers Het Elderink steunen project 'Samen houden we het schoon'. Foto: PR
Vrijwilligers Het Elderink steunen project 'Samen houden we het schoon'. Foto: PR

Vrijwilligers Het Elderink werken al aan het volgende seizoen

Algemeen

HENGELO - Bij Zwembad Het Elderink zijn de deuren gesloten, het geweldige vrijwilligersfeest is achter de rug en er staat nog een evaluatieavond gepland met alle vrijwilligers voor vrijdag 13 oktober om 20.00 uur. Verder staat weer veel werk voor de vrijwilligers klaar om het bad schoon, mooi, veilig en verbeterd open te stellen voor het komende seizoen.

"Ja, het vijfde jaar als burgerinitiatief gaan we in en wat kunnen we trots zijn op hoe en wat we doen," blikt Annette Kok terug. "Wij vinden dat het zwembad 'cultureel erfgoed' is en voor ons dorp Hengelo en de omliggende dorpen behouden zou moeten blijven voor nu en in de toekomst. Ook denken we dat iedereen een druppel zal moeten bijdragen, dat besef is er bij velen gelukkig wel."

Het bestuur beleefde samen met de commissies, het badpersoneel en de vrijwilligers een topjaar. Een jaar waar de samenwerking tot stand is gekomen zoals het bestuur dit heeft gewild: zelfstandig draaien, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen ieder in zijn eigen rol.

"Nu moeten we door, het ambassadeurschap wordt het sleutelwoord tot succes. Woorden als: 'ik sponsor al jaren', 'ben al jaren donateur', 'heb al jaren een bijdrage geleverd', 'ik haal het abonnement er niet uit' zouden moeten worden omgezet in: 'we zijn donateur', 'we kopen een abonnement', 'we blijven ondersteunen daar waar kan'. Wij denken dat als we ons allemaal blijven inzetten, deze belangrijke voorziening zal blijven voor nu en in de toekomst. Het bad is namelijk van ons allemaal. We hopen dat mensen, ook als ze niet zelf zwemmen, het henzelf en anderen gunnen om samen een bijdrage te leveren aan behoud van voorzieningen en daarmee de leefbaarheid."

Het bestuur van Het Elderink is stellig in haar oproep: "Wees solidair en draag waar mogelijk bij. Alleen bij behoud van voorzieningen zal er weer jonge aanwas komen, gaan de huizen verkocht worden en kunnen we krimp en vergrijzing een halt toeroepen. Het zwembad is meer dan een bak met water. Het is de ontmoetingsplek in de zomer waar de onderlinge samenhang in de maatschappij wordt verstrekt en bijdraagt aan meer betrokkenheid."

De vrijwilligers hebben een bijdrage geleverd aan de campagne 'Samen houden we het schoon' en daar is het bestuur enorm trots op. "We zetten in op milieu en duurzaamheid en zien dat het financieel zijn vruchten afwerpt. Het verbruik van gas en elektra zijn wederom gedaald. We sturen op kosten en willen het zwembad openhouden tegen een zo laag mogelijke prijs. Bij iedere uitgave stellen wij ons de vraag: is het nodig, is het duurzaam en draagt het bij aan behoud en kostenbesparingen. Wij blijven ervoor gaan. U doet toch ook mee?"


www.zwembadhetelderink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant