Alie de Jong (l.) krijgt van Marian Zuidema en Maarten ten Have namens het Gilde bloemen en schilderijen. Foto: Liesbeth Spaansen
Alie de Jong (l.) krijgt van Marian Zuidema en Maarten ten Have namens het Gilde bloemen en schilderijen. Foto: Liesbeth Spaansen

Dickens in Bronkhorst neemt afscheid van Alie de Jong

Algemeen

BRONKHORST – Op de deel van De Gouden Leeuw kwam het Ondernemersgilde Bronkhorst samen voor een vergadering over het jaarlijkse evenement Dickens in Bronkhorst.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter Ruud van Bussel heette iedereen welkom, met een speciaal welkom aan Alie de Jong. "Van Alie is het de laatste keer dat zij actief namens het Dickens Museum de vergadering meemaakt. Daarna hopen wij dat zij nog jarenlang als bezoekster langs komt." Zij lacht hartelijk. "Nu kan ik eindelijk zelf gaan kijken."

Namens het Ondernemersgilde werd Alie, en natuurlijk ook haar man Sjef de Jong in de bloemetjes gezet. "Wij willen jullie namens het OGB bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben. Daar hoort een bloemetje bij en nog iets leuks," spreekt Marian Zuidema haar toe.

Maarten ten Have geeft haar de beide pakketten: "Bedankt voor alles. Er is er een voor u en een voor uw man." Ze maakt de beide pakketten open, omdat Sjef deze avond niet aanwezig kon zijn. De bloemen en de schilderijen vond ze prachtig. Alie de Jong werd meerdere malen benaderd over het sluiten van het Dickens Museum. "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan," zegt Alie daarover, als ze de cadeaus uitpakt. "De aanleiding is wat minder leuk om te gaan, maar goed, we hebben er ook wel de leeftijd voor, zeg maar." Sjef is 86 jaar, het museum is verkocht. "Het is goed zo."

Ze vindt de prenten, geschilderd door fijnschilder Yvonne Hoek geweldig. "Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken. Dit had ik helemaal niet verwacht, want ik dacht wel te vertrekken met stille trom. Maar dat is dus niet gelukt. Ik vind het prachtig. Morgen ga ik naar Sjef toe, dan zal er een van op zijn kamer komen te hangen. Weet ik zeker." Met een applaus nam Alie haar plaats in de vergadering weer in.

Ook zonder het Dickens Museum wordt in Bronkhorst op zaterdag 16 en zondag 17 december het Dickens in Bronkhorst georganiseerd. Tijdens dit jaarlijks festival wandelen burgers, boeren en buitenlui in negentiende-eeuwse kleding door de beklinkerde straten. In de kapel wordt de poppenvoorstelling gegeven van het wereldberoemde verhaal 'A Christmas Carol'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant