De zeven nieuwe toezichthouders van het zwembad Steenderen. Foto: Liesbeth Spaansen
De zeven nieuwe toezichthouders van het zwembad Steenderen. Foto: Liesbeth Spaansen

Zwembad Steenderen zeven toezichthouders rijker

Algemeen

STEENDEREN – Het Burg. Kruijffbad Steenderen heeft in totaal 28 toezichthouders nu er weer zeven vrijwilligers zijn geslaagd voor het benodigde diploma. Woensdagochtend 23 augustus gingen zij op voor het examen.

Door Liesbeth Spaansen

Jeroen Meijer, Fred Bezoen, Liesbeth Lamers, Peggy Langenhof, Nathalie Steentjes, Herma Hulleman en Nico van der Werf (van links naar rechts op de foto) doken dit seizoen niet alleen het zwembad in, maar ook in de boeken om te studeren voor het certificaat Toezichthouder van de Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs (NBZ).

Met drie hele lesdagen theorie onder leiding van docent Jan Kruitbos, het nodige huiswerk en zestig uren stage aan het zwembad als voorbereiding, mochten zij woensdag opkomen voor het examen. Examinator Henny Beekwilder, de directeur van de NBZ, onderwierp de zeven kandidaten aan de nodige vragen en oordeelde dat zij hun diploma waardig zijn.

De diploma's werden direct ondertekend en overhandigd. De nieuwe toezichthouders kregen van de Stichting Sport Cultuur en Educatie (SCE) een feestelijke bos bloemen. Na deze officiële handelingen namen allen de tijd om gezellig na te praten tijdens een lunch in Sportkantine 't Wesseltje.


www.zwembadsteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant