Toneelgroep Bekveld: Wim Jansen, Bert Kok, Marlies Ellenkamp, Robert ter Maat, Rita van de Kamp, Rita Oldenhave, Gerrit Smeitink, Jeanette Hebbink. Niet op de foto: Alien Maalderink, Sander Hofs en Sandra Wullink. Foto: PR
Toneelgroep Bekveld: Wim Jansen, Bert Kok, Marlies Ellenkamp, Robert ter Maat, Rita van de Kamp, Rita Oldenhave, Gerrit Smeitink, Jeanette Hebbink. Niet op de foto: Alien Maalderink, Sander Hofs en Sandra Wullink. Foto: PR

Toneelgroep Bekveld brengt de klucht 'Tinus zien poppie'

Algemeen

BEKVELD - Als opmaat voor het jaarlijkse Bekvelds Feest zal de toneelgroep Bekveld de lachspieren van het publiek wederom danig op de proef stellen met de klucht 'Tinus zien poppie' van de schrijver Bernd Gombold. De toneelgroep brengt de klucht vrijdag 1 september op de planken. De voorstellingen beginnen om 14.00 uur en om 20.00 uur.

Het luchtige Bekveld mag zich dan op de faam van gezelligheid beroepen, ook in kluchtig opzicht weet het buurtschap van wanten. Een klucht kent een vast patroon. Er moet eerst een stemming gecreëerd worden die tot misverstanden, argwaan, chaos en conflicten leidt, maar geleidelijk na veel communicatief geharrewar op zijn pootjes terechtkomt.
Anders dan in een drama loopt alles uiteindelijk goed af. De toeschouwers zijn dan al vele keren op kolderieke wijze op het verkeerde been gezet. Dat de klucht in de zachtaardige Nedersaksische tongval geacteerd zal worden, geeft aan de gepresenteerde humor net dat extra duwtje in de rug van de lachers, zoals ook mag blijken uit de korte beschrijving van de klucht in onversneden dialect.
Alie Jeuring, de vrouw van de burgemeester van de gemeente Bronckhorst, kump nao heur verblief in un kuuroord weer thuus. Op 't station grep ze per ongeluk 'n verkeerde tasse. Doordeur kump ze thuus met een babydraagtasse met inhold. Ze hef nauwelijks de situatie an heur man Tinus uutelegd of de commissaris van de plietsie brengt 't neis dat d'r 'n beebie ontvoerd is. As de burgemeester um probeert te vertellen dat 't allemaole 'n misverstand is, geleuft die um niet. Der motten wel misdaodigers achter zitten, vindt hij. Heel Bronckhorst is in rep en roer. De burgemeester durft niks meer te zeggen. Moar noe zitten hij en zien vrouw wel met een poppie opescheept. En dat poppie lut op de meest ongelègen momenten van zich heuren. En probeer dat moar is te verbargen veur het volk dat over de vloere kump.

Onder het motto: 'Vergeet de canapé van de zielenknijper en laat je lachspieren door de toneelgroep Bekveld masseren' is iedereen welkom op de beide voorstellingen in de feesttent aan de Hogenkampweg 16 op Bekveld.

Bekvelds feest
Het Bekvelds feest gaat op zaterdagavond 2 september verder met het traditionele vogelschieten; aansluitend zal er een feestavond zijn met medewerking van de band 'Beats Per Minute'. Tent open om 18.30 uur.
Op zondagmiddag 3 september zijn er gezellige volksspelen en is er een spectaculaire zeskamp vanaf 12.30 uur.
Vervolgens zullen de 'Sleppers' om 16.30 uur onder het motto: ´Nooit bi-j huus, altied op pad, speult op 't geheur, veur ieder wel wat' het Bekvelds feest muzikaal opluisteren.
Allen van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant