Foto's: PR
Foto's: PR
advertorial

Kinderen op weg naar het concertpodium

Algemeen

REGIO - Muziekschool Oost-Gelderland staat aan het begin van een nieuw cursusjaar. De muziekschool bedient een breed publiek in verschillende leeftijdsgroepen. Wie zich verdiept in het cursusaanbod kan de conclusie trekken dat je nooit te jong of te oud bent om muziek te maken. "Dat is ook de kracht van Muziekschool Oost-Gelderland. We luisteren naar de wensen vanuit de samenleving en dankzij onze deskundige docenten zijn we in de gelegenheid om passende cursussen op te zetten", vertelt directiesecretaresse Petra Koekman.

Op de website www.muziekschooloostgelderland.nl is het totale aanbod te vinden, maar een aantal mogelijkheden wil de muziekschool nu graag even voor het voetlicht brengen. "Bezig zijn met muziek kan al vanaf zeer jonge leeftijd. De korte cursus 'muziek voor baby's' is al een aantal jaar erg populair", vertelt Petra Koekman, die ook belast is met PR en Marketing. "Deze cursus is een muzikaal feestje voor vaders, moeders en verzorgers met hun baby's. Er worden eenvoudige liedjes geleerd en geëxperimenteerd met geluid door middel van ritme-instrumenten als belletjes. Samen met je kind maak je gebaren en bewegingen. Zo heb je samen plezier in muziek maken en wordt de band tussen jou en je kindje versterkt." De cursus duurt twaalf weken en wordt op verschillende locaties gegeven.
Ook voor peuters en kleuters zijn diverse cursussen. "Het gaat daarbij niet alleen om muziek. Ook dansen is iets waar je nooit te vroeg mee kan beginnen", meent Petra. "En uiteraard is de musicalcursus erg leuk, want daarin worden muziek, zang en dans gecombineerd en werken kinderen in zeventien lessen samen naar een mooie eindvoorstelling toe." De musicalschool is voor kinderen vanaf 3,5 jaar en wordt ook voor volwassenen gegeven.
Misschien wel de bekendste cursus is de Algemene Muzikale Vorming (AMV). "Dat is beslist niet meer 'de blokfluitles' van vroeger", vertelt Koekman. "De AMV cursus is een cursus voor leerlingen uit groep 4 en 5 van de basisschool. Centraal staan zingen, muziek maken, bewegen en een scala aan muzikale spelletjes. Het belangrijkste is dat kinderen leren hoe leuk het is om muziek te maken. We besteden aandacht aan maat, ritme en de vorming van het muzikale gehoor van je kind. Ook maken de kinderen kennis met het notenschrift. De kinderen leren omgaan met verschillende instrumenten zoals de ukelele, mondharmonica, blokfluit, xylofoon, handtrommels en ander klein slagwerk", aldus Koekman. Ook voor kinderen van scholen voor speciaal onderwijs zijn er diverse mogelijkheden.
Omdat de muziekschool de ontwikkelingen in de muziekwereld nauwgezet volgt is er ook aandacht voor de moderne muziek. "Zo is de 'DJ' cursus een geweldige, korte cursus voor kinderen die er van dromen om net als Armin van Buuren elk feest tot een superparty te maken. De kinderen leren onder andere beatmatching met 2 CD spelers en werken met verschillende DJ software", vertelt Koekman.
"Deze opsomming is beslist niet volledig", benadrukt Koekman. "Naast het vertrouwde lesaanbod en het nieuwe startpakket voor de jeugd hebben we hebben ook nog speciale cursussen voor jonge kinderen (v.a. 4 jaar) om ze kennis te laten maken met de viool, piano of gitaar. Ook hebben we kinderkoortjes en worden in 's Heerenberg danscursussen gegeven. Alle informatie is te vinden op de website en natuurlijk is ons Open Huis op 9 september een geweldige gelegenheid om kennis te maken met de mogelijkheden die Muziekschool Oost- Gelderland te bieden heeft."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant