Spelers Ilsa, Silas en Marieke nemen het publiek op sleeptouw. Foto: PR Kunstbunker
Spelers Ilsa, Silas en Marieke nemen het publiek op sleeptouw. Foto: PR Kunstbunker

Moderne Elckerlyc als 'Weg naar het Water'

Algemeen

OLBURGEN – In het weekend van 19 en 20 augustus trok de wandelvoorstelling 'Weg naar het Water' als onderdeel van de IJsselbiënnale drie keer een volle 'zaal' in Olburgen. Regisseur Lars Kajuiter ontving het publiek in de rode kamer van de voormalige pastorie in het dorp.

Na een korte opening volgde het publiek de jonge spelers over de weg richting de pont naar Dieren. Tijdens de wandeling speelden zij scènes uit Kajuiter's moderne bewerking van het eeuwenoude stuk 'Elckerlyc', over klimaatverandering en de houding van de mens tegenover het leven. De weg naar de pont verbeelde de weg naar de dood waarin Dieren als 'onderwereld' dienst deed. Tijdens het weekend bezochten vele tientallen bewoners, toeristen en andere geïnteresseerden een van de drie uitvoeringen.

De jonge spelers van 'Weg naar het Water' maakten de voorstelling in een week tijd onder begeleiding van regisseur Lars Kajuiter. Vanaf uitvalsbasis camping 't Höfke bezochten zij locaties in en buiten Olburgen waar zij de scènes maakten en repeteerden. Tijdens de week zochten ze de samenwerking met de bewoners van de oude pastorie als startpunt en de veerbaas van 'Steeds Voorwaarts' als symbolisch eindpunt in het verhaal.

De regisseur, spelers en organiserende stichting Kunstbunker kijken met veel genoegen terug op een bijzonder project in het kleine dorp aan de IJssel.

Het publiek verlaat Olburgen. Foto: PR Kunstbunker
Spelers en publiek met Dieren in de verte. Foto: PR Kunstbunker
Spelers Marieke en Vera. Foto: PR Kunstbunker

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant