Het koor Enjoy onder leiding van Piet Piersma (l.) bij de Steenderense Remigiuskerk. Foto: PR
Het koor Enjoy onder leiding van Piet Piersma (l.) bij de Steenderense Remigiuskerk. Foto: PR

Startzondag Steenderen met 'kerkproeverij'

Algemeen

STEENDEREN - Zondagmorgen 3 september is de start van het kerkelijk seizoen voor de Protestantse kerk in Steenderen. Dan wordt een feestelijke Startdienst gehouden in de Remigiuskerk, of beter gezegd: de kerk houdt vanaf 9.30 uur 'Open huis met kerkproeverij'.

'Kerkproeverij', want wat gebeurt er eigenlijk allemaal in een kerkdienst? "We gaan van een aantal dingen daarvan een beetje proeven", legt ds. Fini van Zoelen uit, die de dienst leidt. "Niet iedereen die zo nu en dan in een kerk komt, weet wat er allemaal gebeurt. Maar datzelfde geldt ook voor mensen die regelmatig de diensten bezoeken. Daarom is iedereen van harte uitgenodigd om mee te komen 'proeven'."
Er wordt ook daadwerkelijk van alles geproefd. De zondag begint namelijk met een inloop vanaf half 10, met thee, koffie en iets lekkers. En na afloop van de dienst zullen er allerlei hapjes klaar staan. De dienst zelf begint, na het inloop-halfuurtje, om 10.00 uur. Daaraan zal het koor Enjoy, onder leiding van Piet Piersma, medewerking verlenen. Het koor wordt voor deze keer aangevuld met leden van het Vordense gospelkoor Inspiration. Het belooft een bijzondere dienst te worden, waarin ook de nieuwe Facebook pagina van de Steenderense kerk wordt gepresenteerd. "Het wordt dus een feestelijk geheel; iedereen is welkom om mee te 'proeven' bij dit Open huis."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant