Co Eppink vertelt in de Flopbieb over zijn nieuwste boek: 'Bijten op een houtje'. Foto: PR
Co Eppink vertelt in de Flopbieb over zijn nieuwste boek: 'Bijten op een houtje'. Foto: PR

Co Eppink vertelt over armoede en passie voor schrijven

Algemeen

TOLDIJK - Op dinsdag 5 september is Co Eppink uit Franeker te gast in de Flopbieb in J.J.C. Flophouse aan de Hoogstraat 15 in Toldijk. Hij zal ons vertellen over het ontstaan van zijn boek: 'Bijten op een houtje', wat gaat over de schuldsanering in Nederland. De vrijwilligers van de Flopbieb organiseren deze avond voor alle belangstellenden uit Toldijk en omgeving.

Co is geboren in Steenderen. Zijn passie voor schrijven ontstond op jonge leeftijd. Hij hield een schrijvend klassenboek bij als klassenvertegenwoordiger op de landbouwschool in Vorden, schreef dialectcolumns in maandblad de Achtste Steen en was voetbalcolumnist van de voetbalvereniging Drempt-Vooruit in maandblad De Toeschouwer. Hij schrijft nu nog columns van voetbalvereniging FC Harlingen.
Zo'n 17 jaar geleden verhuisde hij voor zijn werk naar Friesland waar hij sindsdien woont en werkt. Hij kwam ongewild in de financiële problemen waarover hij, na de boeken 'Bospantoffels' en 'De Huwelijksboot', zij derde boek 'Bijten op een houtje' schreef. "Drie jaar lang heb ik moeten bijten op een houtje. Lang heb ik me verzet om de aanvraag in te dienen. Schaamtegevoel en vernedering waren de grootste blokkades om de aanvraag in te dienen. Spookverhalen hielden me strijdbaar om alles zelf op te gaan lossen. Vanuit de krochten in mijn gevoelsleven zag ik uiteindelijk in dat het zo niet langer kon, waarna mijn strijd begon. De strijd tegen de bureaucratie, de strijd om overeind te blijven en de strijd om te overwinnen."

Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar en om 20.00 uur begint Co met zijn voordracht over het ontstaan van zijn boek.
Wie zeker wil zijn van een plaats, noteert zijn of haar naam op de intekenlijst in de Flopbieb of mailt flopbieb@hotmail.com.
Tijdens de pauze en na afloop van de avond bestaat de mogelijkheid tot een ontmoeting met Co en het verkrijgen van een gesigneerd exemplaar van zijn boek. Meer informatie over Co Eppink staat op de site.


www.jeppico.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant