In het Burg. Kruijffbad in Steenderen veel te beleven. Foto: PR
In het Burg. Kruijffbad in Steenderen veel te beleven. Foto: PR

Spectaculaire zwemnacht start met Bommetjeswedstrijd en Dokkie Disco

Algemeen

STEENDEREN – In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 augustus wordt voor het eerst in de geschiedenis van het Burg. Kruijffbad in Steenderen een zwemmarathon gehouden. Deze bijzondere zwemnacht wordt afgetrapt met de jaarlijkse regionale bommetjeswedstrijd, gevolgd door de altijd succesvolle Dokkie Disco.

Bommetjeswedstijd
Wie bommen kan maken die het zwemwater metershoog laten spatten, komt zaterdag 26 augustus naar de grote bommetjeswedstijd. De start is om 18.00 uur. En neem vooral ouders, opa of buurvrouw mee, want het is voor jong en oud. Er zijn prijzen voor diverse leeftijdscategorieën. Gratis deelname, wel entree of neem het abonnement mee.

Dokkie Disco
Als alle spetters verdwenen zijn, mag de jeugd een muzikale duik nemen tijdens de Dokkie Disco van 19.30 - 21.30 uur. De disco is voor alle jeugd van de basisscholen en de eerste paar jaar van het voortgezet onderwijs. Een dj zorgt voor swingende muziek, er is sfeervolle onder- en bovenwaterverlichting en natuurlijk zijn er ook weer de inmiddels beroemde danswedstrijden. Het zwembad is gevuld met kleurrijke ballen en de grote spin is weer aanwezig, net als de glijbaan. Kortom: groot zwemfeest. Het zwemwater is tijdens Dokkie Disco natuurlijk ook heerlijk met 28/29 graden. De entree is 3 euro en A-diploma is verplicht.

Eerste zwemmarathon in Steenderen
Zaterdag 26 augustus om 22.00 uur start dan voor het eerst de nachtelijke zwemmarathon en deze gaat door tot de volgende ochtend 10.00 uur. Een zwemmarathon-team bestaat uit minimaal acht en maximaal twaalf enthousiaste zwemmers. Zij zwemmen om de beurt vijftien minuten tot de volgende ochtend. Om het een mooie nacht te maken, mogen eigen tent en slaapzak meegenomen worden om te kamperen op de speelweide. Wie neemt zijn gitaar mee? De bbq staat aan en de kiosk is de hele nacht open. Vrijwilligers zorgen verder dat er 's nachts gezellige vuurkorven branden. Deelname is vanaf vijftien jaar, opgeven kan nog. Toeschouwers zijn natuurlijk welkom.


www.zwembadsteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant