Veroni met haar hulphond Stitch. Foto: PR
Veroni met haar hulphond Stitch. Foto: PR

Oud-Steenderense Veroni Steentjes genomineerd voor Gouden Venus van Milo

Algemeen

'Onderscheiding voor mensen met een beperking'

STEENDEREN/REGIO - Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De oud-Steenderense Veroni Steentjes, met nog veel woonachtige familie in Steenderen, is één van de 100 genomineerden waarop tot en met 15 september kan worden gestemd via de website.

Onlangs zette de Lion's club Bronckhorst zich nog succesvol in voor Stichting Intermobiel door 2.000 euro op te halen door de tulpenactie en de succesvolle korenmiddag in juni. Hopelijk wil de gemeente Bronckhorst zich inzetten om haar oud-bewoonster te steunen.

"Ik heb Intermobiel in 2001 opgezet om jongeren, net als ik, die niet gezien en vergeten worden door hun mobiliteitbeperking, een gezicht en een stem te geven. Ik deel mijn ervaringen en die van anderen over: aanpassingen, mediteren, hulphonden en wonen, maar ook taboeonderwerpen als intimiteit en seksualiteit. Kan niet, staat niet in mijn woordenboek. Ik heb een handicap, maar ik ben het zeker niet!", aldus Veroni.

Ze hoopt natuurlijk dat ze één van de kanshebbers is voor deze onderscheiding. De eerste drie genomineerden ontvangen een geldbedrag, wat bij Veroni natuurlijk ten goede komt aan Stichting Intermobiel die voor het voortbestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties.

Op 30 september zal de heer Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Eindhoven de winnaar en de top tien bekendmaken.


goudenvenusvanmilo.nl en zoek op Veroni en stem

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant