Antwoorden van de prijsvraag Fiets de Boer op bij museum D'n Dreuge Bult. Foto: PR
Antwoorden van de prijsvraag Fiets de Boer op bij museum D'n Dreuge Bult. Foto: PR

Fiets de Boer op bij museum D'n Dreuge Bult

Algemeen

HENGELO/TOLDIJK – Museum D'n Dreuge Bult in Toldijk was 22 juli een van de locatie's die bezocht konden worden tijdens de fietstocht van Fiets de Boer op Hengelo Gld. Er waren circa 700 deelnemers.

Bij D'n Dreuge Bult stond allerlei oude landbouwwerktuigen, – gereedschappen en boeren huisraad, die bewonderd kon worden. Daarnaast kon men deelnemen aan een door het museum opgezette prijsvraag. Van drie gebruiksvoorwerpen uit het museum moest de naam op een formulier ingevuld worden.

Op de bijgevoegde foto zijn de voorwerpen te zien. De naam bij nummer 1 is kruidenmolen of pepermolen, 2 is een melkwacht en 3 een loodklopper. Door dertig deelnemers is een formulier ingevuld, waaronder tien met de juiste opgaven. Hieruit zijn de volgende drie prijswinnaars getrokken: H. Smeerdijk uit Warnsveld en L. Haverkamp en M. Garritsen, beide uit Hengelo (Gld.). Van het museum D'n Dreuge Bult ontvangen zij hun prijs thuis.

Verder kon er nog een donatie gedaan worden ten bate van de KWF kankerbestrijding. Dit heeft in totaal 125 euro opgeleverd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant