Madagaskar is de winnende wagen van de optocht Olburgen-Rha. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Madagaskar is de winnende wagen van de optocht Olburgen-Rha. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Kleurrijke optocht van Rha naar Olburgen

Algemeen

OLBURGEN/RHA – In Olburgen en Rha startte het kermisweekend met een kleurrijke optocht op vrijdagavond 11 augustus. De start was als altijd bij het monument vlakbij de molen op Rha. Tijdens de rondgang van Rha naar Olburgen kon het publiek genieten van de fraai verkleedde kinderen en mooie wagens. Muziekvereniging Nieuw Leven liep voorop in de optocht en de kleurrijke wagens en groepen volgden, bekeken door het publiek, die over de publieksprijs mocht meebeslissen.

Door Liesbeth Spaansen

Maakte vorig jaar de zittende koningin Yvonne Jansen voor het eerst een eigen wagen, dit jaar volgde koning Robert Geelen haar initiatief op. Hij maakte er met zijn koningin Purusha en zijn gevolg een mooi feestje van. De jury stond op verschillende plaatsen van de route tussen het publiek om de punten te verdelen voor de wagens en loopgroepen. Met de muziek voorop ging de optocht naar Olburgen, met onderweg een pauzeplek om iets te drinken. De kleurrijke stoet bestond uit politie, racewagen, brandweer, burgemeester, zusters, huisvrouwen, hippies en pinguïns.
In Olburgen ging de optocht nog een rondje door het dorp en daarna gingen alle deelnemers, op muziek van Nieuw Leven naar het feestterrein. Daar startte het avondprogramma met muziek in de feesttent en gezelligheid op de lange tafels buiten, terwijl de kinderen zich vermaakten in de draaimolens, met als onderbreking de prijsuitreiking van de optocht.

Uitslagen
Wagens: 1. Madagascar, 2. de Clijsters, 3. de Wifi boys.
Loopgroep volwassen: 1. Man and wife, 2. de Hippies, 3. ff terrasje pikken.
Loopgroep kinderen: 1. de Soft(m)ijsjes, 2. de brandweer, 3. de politie.
Publieksprijs: Madagascar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant