Oude motoren met bijpassende kleding te zien bij de HAMOVE. Foto: Henk Teerink
Oude motoren met bijpassende kleding te zien bij de HAMOVE. Foto: Henk Teerink

52ste Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen

Algemeen

HENGELO - Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt de 52ste Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen met bouwjaar t/m 1940 plaats rondom de HAMOVE molen, Varsselseweg 34, 7255 NR Hengelo Gld. Deze rally ging in 1965 van start toen geestelijk vader van dit evenement, Roel Kreunen de Warme Bakker uit Hengelo Gld. het idee kreeg een rally voor historische motorfietsen te gaan organiseren.

Vele deelnemers uit geheel Europa zijn in de afgelopen 52 jaar in Hengelo aan de start verschenen en tot op de dag van vandaag weten nog vele buitenlandse deelnemers en natuurlijk Nederlandse de weg naar dit evenement te vinden. Ook dit jaar zullen weer vele deelnemers uit binnen- en buitenland aan de start verschijnen uit onder andere Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Tsjechië en uiteraard Nederland. Rondom de HAMOVE molen is zoals gebruikelijk een keur aan prachtige motorfietsen uit lang vervlogen tijden met eigen ogen te aanschouwen gedurende het laatste weekend van augustus. Oudste motorfiets die dit jaar aan de start verschijnt is een Excelsior van bouwj. 1904, dus 113 jaar oud.

Zaterdag 26 augustus
Om 10.01 uur zullen de eerste deelnemers van start gaan bij de HAMOVE molen voor een rit van ongeveer honderd kilometer door de Achterhoek. Vanaf 10.45 uur is er een korte koffiestop van twintig minuten bij Dorpshuis Den Draejer in de Velswijk aan de velswijkweg 50. Na deze korte stop vervolgen de deelnemers hun rit en vanaf 12.00 uur pauzeren de rijders zestig minuten bij Venema Antiques & Classic Cars aan de Rijksweg 17 te Drempt. De finish op zaterdag zal zijn vanaf 13.45 uur bij de HAMOVE Molen, waar de motoren dan door een ieder bewonderd kunnen worden.

Zondag 27 augustus
De eerste deelnemers vertrekken ook weer vanaf 10.01 uur bij de HAMOVE-Molen voor opnieuw een rit van rond de 95 kilometerdoor de Achterhoek De deelnemers hebben opnieuw halverwege de rit een pauze van zestig minuten bij de HAMOVE Molen. De eerste deelnemers zullen daar vanaf 11.30 arriveren en aldaar de lunch nuttigen. Daarna gaat iedereen weer op pad voor het het tweede gedeelte van de rit en vanaf 13.30 uur zullen de eerste motoren weer finishen bij de HAMOVE molen waar dan aansluitend het concours d'Elegance plaatsvindt waarbij een jury de mooiste, meest interessante of meest authentieke motorfiets uit de aanwezige motoren zal kiezen. De motoren staan dan opgesteld op de Veldermansweg voor de HAMOVE molen. Om ongeveer 16.30 uur zal dan de prijsuitreiking en afsluiting van de 52e Int. Hengelo Rally plaatsvinden.

Eerste Int. 1:8 Electro BL-Cup serie 2017 tijdens de 52ste Int. Hengelo Rally
Gedurende het weekend van 26 en 27 Augustus organiseert Bms rc Tuning uit Hengelo Gld. in samenwerking met de HAMOVE Rallycommissie tijdens de 52ste Hengelo Rally de Eerste Internationale 1:8 Electro BL-Cup serie 2017. Op een speciaal aangelegd High Speed circuit naast de HAMOVE Molen zullen spectaculaire wedstrijden gehouden worden met RC Electro Buggy's schaal 1:8.

Toegang tot dit alles is gratis. Kijk voor het laatste nieuws op de website.


www.hamove.nl veteraan

Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen bij HAMOVE. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant