Boer Jos en Boer Geert zijn aanwezig op de streekproductenmarkt 'TV-Boer is Troef'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Boer Jos en Boer Geert zijn aanwezig op de streekproductenmarkt 'TV-Boer is Troef'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Streekproductenmarkt 'TV-Boer is Troef' voor tweede keer naar Toldijk

Algemeen

TOLDIJK – Ontmoet de boeren van Boer zoekt Vrouw en koop hun eigen (streek)producten: Frank, Geert, Agnes, Jos, Tom, Gijsbert… Zomaar wat oer-Hollandse namen, maar wie Boer Frank, Boer Geert, Boerin Agnes, Boer Jos, Boer Tom en Boer Gijsbert zegt, dan gaat er bij velen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Deze, en vele andere boeren, zijn bekend geworden door het tv-programma 'Boer zoekt Vrouw' waarin zij hun zoektocht naar de liefde deelden met miljoenen Nederlanders. Op zondag 3 september komen de boeren mét hun eigen (streek)producten naar Toldijk voor de unieke 'TV-Boer is Troef'-markt.

TV-boer is Troef is een idee van Jos Sloot en Dycke van de Wal (beter bekend als 'Boer Jos en zijn Dycke') en wordt in samenwerking met Vleesboerderij Garritsen uit Toldijk georganiseerd. Boer Jos: "Na het grote succes en het enthousiasme van vorig jaar, kon een tweede editie natuurlijk niet uitblijven!"

Kijkje in de boerenkeuken
De streekproductenmarkt TV-boer is Troef brengt dit jaar zestien bekende boeren van alle seizoenen bij elkaar. Ook Yvon Jaspers komt haar boeren op de markt begroeten. In het tv-programma gaven de boeren een kijkje in hun keuken, tijdens de markt doen zij dat graag weer. Boer Jos: "We verkopen allemaal eerlijke producten en op een markt als deze kunnen we laten zien wat we in ons dagelijks leven doen. We vertellen waar de producten vandaan komen en bezoekers kunnen proeven. Daarnaast is het natuurlijk te gek om met z'n allen bij elkaar te zijn en de bezoekers en fans de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met ons, onze producten én hen ook nog een hele leuke dag te bezorgen."

Activiteiten voor kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht tijdens de streekproductenmarkt. Er staat een springkussen en de kinderen kunnen ervaren hoe leuk het is op de boerderij. Dycke: "We organiseren verschillende activiteiten zoals 'Graven voor Blagen' waarbij de kinderen onder begeleiding een graafmachine kunnen uitproberen of ze kunnen een rondje op de trekker rijden. Uiteraard hebben we ook aan de meiden gedacht en is er een meidenbios met alleen maar leuke meidenfilms!"

Nieuwsgierig geworden naar de geitenkaas van Boer Frank, de aardbeien van Boer Geert, de Achterhoekse wijn van Boer Gerhard, de gladiolen van Boer Jos én natuurlijk 'hun vrouwen'? Kom dan op zondag 3 september naar de TV-boer is Troef streekproductenmarkt in de Achterhoek. Open van 10.00 – 20.00 uur met vanaf 16.00 uur livemuziek. Vleesboerderij Garritsen is aan de Wolfstraat 5 in Toldijk. Entree 5 euro per persoon, kinderen tot 1.40 m gratis. Kaartverkoop aan de deur. Gratis parkeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant